Kliniska Studier Sverige förbättrar förutsättningarna för den kliniska forskningen

Nyhet

Idag uppmärksammar Forum Stockholm Gotland den internationella dagen för kliniska prövningar, Clinical Trials Day. Vi vill lyfta det nationella samarbetet Kliniska Studier Sverige, mellan sex regionala noder, som stödjer och utvecklar förutsättningarna att bedriva kliniska studier.

Noderna inom Kliniska Studier Sverige är regionala kontaktpunkter till expertis inom kliniska studier och till regionala resurser. Via noderna kan forskare få stöd med specialistkompetens inom till exempel juridik, statistik och GCP (good clinical practice). Det går också att få stöd i arbetet med en klinisk studie, från idé till arkivering.

Gemensamma satsningar

Inom samarbetet har vi hittills genomfört 14 utvecklingssatsningar som resulterat i nya verktyg och processer som förenklar genomförandet av kliniska studier. I utvecklingssatsningar samarbetar noderna för att hitta lösningar på gemensamma utmaningar.

Läs mer om pågående och avslutade utvecklingssatsningar.

Goda exempel och "visste du att" om kliniska studier

På kliniskastudier.se finns olika typer av stöd för arbetet med kliniska studier. Där finns också två artiklar framtagna för dagen:

Clinical trials day − visste du det här om kliniska studier?
Clinical Trials Day och goda exempel där vård och forskning går hand i hand

Läs mer om: Clinical Trials Day