Karolinska Universitetssjukhuset toppar studenternas favoritlista

Nyhet

När vi ser tillbaka på året 2021 kan vi konstatera att Karolinska Universitetssjukhuset fortsatt är det sjukhus som sjuksköterskestudenter allra helst vill arbeta för. Detsamma gäller för läkarstudenter. Detta enligt företaget Universums studentundersökning 2021.

Sedan något år tillbaka återfinns även Astrid Lindgrens Barnsjukhus som en egen post på listan, på plats två efter Karolinska bland sjuksköterskestudenter och ALB rankas även högt bland läkarstudenter, på sjunde plats.

Universums undersökning mäter också den mest eftertraktade arbetsgivaren hos sjuksköterskor och läkare som redan är ute i arbetslivet. Från de två tidigare åren ser man att Karolinskas resultat sjönk mycket, och det tros till stor del bero på varslet som lades på sjukhuset. 2021 ser vi ett rejält uppsving då vi återigen rankas bland top 10 av unga yrkesverksamma läkare och sjuksköterskor. 

Det görs också en internmätning på Karolinskas egna medarbetare och den visar att Karolinska har ökat i popularitet bland de egna sjuksköterskorna och läkarna sedan 2017 då mätningarna började.