Rosa oktober fortsätter på Karolinska

Nyhet

Karolinska och Vårdforum fortsätter att tillsammans med ett flertal samarbetsaktörer uppmärksamma bröstcancer. Välkommen in till Vårdforum torsdag 28 oktober.

Noomi Sundström och Helena Medin från Bröstcancerförbundet Amazona finns på plats i Solna.

Syftet med rosa oktober är att öka medvetenhet och kunskap om bröstcancer. Den 28 oktober kommer Amazona (Bröstcancerförbundet), Cancerrådgivningen och personal från Bröstcentrum på Karolinska, att finnas på plats hos Vårdforum i entréhallen i Solna. Våra gäster och medarbetare från Bröstcentrum finns på plats mellan klockan 11.00-15.00 för att informera, diskutera och ge värdefulla tips och råd. Även på Vårdforum i Huddinge kommer Amazona finnas på plats - och vi välkomnar alla besökare under samma tider som i Solna (det vill säga mellan klockan 11.00-15.00). Evenemanget den 28 oktober är en uppföljning på den mycket uppskattade nationella Bröstcancerdagen som arrangerades hos Vårdforum den 1 oktober.

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor och var åttonde kvinna drabbas någon gång under sitt liv av bröstcancer. Årligen diagnostiseras drygt 8 000 kvinnor med bröstcancer och hos de drabbade kvinnorna hittas totalt cirka 10 000 tumörer. Dessvärre ökar dessutom antalet fall och incidensen för bröstcancer i samhället och inom EU är bröstcancer den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor i åldrarna 35–55 år. Bara i Sverige får dagligen 25 kvinnor en bröstcancerdiagnos. 

Medarbetare från Karolinskas Bröstcentrum finns på plats under bröstcancerdagen.

Kanske har du tankar och funderingar kring området som du vill diskutera med våra experter? Eller är allmänt intresserad och vill veta mer om vad bröstcancer betyder och innebär? Oavsett anledning är du välkommen till oss på Vårdforum torsdag 28 oktober klockan 11.00 - 15.00!

Om Vårdforum

Vårdforums uppdrag är att vara en rådgivande instans och finns till för att informera och vägleda i frågor om Universitetssjukhuset och dess vårduppdrag. Vi finns vid huvudingångarna i både Solna och Huddinge.

Text och bilder: Fredric Möller Eklund