Så arbetar Karolinska med patientsäkerhet

Nyhet

I pressade situationer är det lätt att hoppa över viktiga moment, men det sparar inte tid utan ökar risken för dålig patientsäkerhet och skapar onödig stress. Förberedelser och teamövningar är viktiga verktyg till att bygga ett säkrare patientsäkerhetsarbete.

Hur blir vi bättre på att öka patientsäkerhet? 
Kiku Pukk Härenstam, btr. Överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus talar om att patientsäkerhetsarbetet är invävt i allt man gör som vårdpersonal, att det blir vanor i vardagen som syns varje dag. Se videon för att höra mer om hur vi arbetar aktivt med patientsäkerhet. 

Obs! Miljöbilderna i filmen är från övningsmoment och arrangerade för filmning. 

Så arbetar Karolinska med patientsäkerhet

För att läsa mer om Socialstyrelsens handlingsplan "Agera för säker vård", klicka här.