Bröstcancerdagen - välkommen till Vårdforum !

Nyhet

Fredag 1 oktober är nationella Bröstcancerdagen. På Vårdforum i Karolinskas huvudentré är patienter och besökare välkomna för information och råd klockan 9.00-13.00.

Fredag 1 oktober uppmärksammar vi den nationella bröstcancerdagen. På Karolinska arrangeras dagen av Vårdforum, i samarbete med ett flertal aktörer och organisationer. 

Har du tankar och funderingar kring bröstcancer, som du vill diskutera med våra experter? Eller är allmänt intresserad och vill veta mer om vad bröstcancer innebär? Oavsett anledning är du välkommen till Vårdforum fredag 1 oktober klockan 9.00 - 13.00!

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor och var åttonde kvinna drabbas någon gång under sitt liv av bröstcancer. I dag diagnostiseras årligen drygt 8 000 kvinnor med bröstcancer och hos dessa kvinnor hittas totalt cirka10 000 tumörer. Dessutom ökar dessvärre antalet fall och incidensen för bröstcancer i vårt samhälle. Inom EU är bröstcancer den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor i åldrarna 35-55 år. Syftet med bröstcancerdagen är att öka medvetenhet och kunskap om bröstcancer.

På Vårdforum i Solna kommer Amazona (Bröstcancerförbundet), Cancerrådgivningen och personal från Bröstcentrum på Karolinska att finnas på plats mellan klockan 9.00-13.00 för att informera, diskutera och ge värdefulla tips och råd. Dessutom finns det humanitära programmet Look Good Feel Better på plats för att berätta om hur de hjälper kvinnor med kostnadsfria kurser inom hudvård och makeup.

Även på Vårdforum på Karolinska Huddinge kommer Amazona finnas på plats under bröstcancerdagen. Där välkomnas alla besökare kl 9.00-13.00.

Foto: Fredric Möller Eklund

_____

Om Vårdforum

Vårdforums uppdrag är att vara en rådgivande instans och finns till för att informera och vägleda i frågor om Universitetssjukhuset och dess vårduppdrag. Vi finns vid huvudingångarna på Karolinska Solna, Eugeniavägen 3, och Karolinska Huddinge, Hälsovägen 13.