75 plus - Vaccination mot covid-19 i Solna

Nyhet

Nu öppnar Karolinska Universitetssjukhuset i Solna upp för bokning av vaccination mot covid-19 för dig som är född 1946 eller tidigare. - Det var både smidigt och lätt, det var till och med enkelt att hitta en parkeringsplats”, säger Margareta och Bernt, två glada invånare som blev vaccinerade under måndagen.

Från och med idag, den 29 mars, kan de patienter som är 75 år, eller äldre, nu vända sig till Karolinskas vaccinationsmottagning i gamla sjukhusbyggnaden i Solna, Karolinska vägen 22, för att få kostnadsfri vaccination mot covid-19.

-Det var ett par vänner till oss som ringde och tipsade om att vi kunde gå in och boka oss för vaccination. Först trodde vi inte på det men när vi såg informationen på 1177.se så förstod vi att det faktiskt stämde, säger Margareta och Bert.

Bokningen måste ske via appen "Alltid öppet", som kan laddas ner till telefonen eller surfplattan genom Appstore eller Google Play. De som inte kan boka via "Alltid öppet" får vända sig till sin vårdcentral.

- Det har flutit på bra under dagen. Alla som har fått vaccination har varit glada och nöjda, berättar Rama, undersköterska på vaccinationsmottagningen i Solna.
Karolinskas vaccinationsmottagning i Huddinge vaccinerar just nu endast patienter som genomgått benmärgs-eller annan organtransplantation och de som genomgår dialys.

Läs mer om vaccinationerna här