Förändringar med anledning av att ledningspersoner på Karolinska vaccinerats för covid-19

Nyhet

De två personer i Karolinska Universitetssjukhusets ledningsgrupp som vaccinerats för covid-19 har i samförstånd med sjukhusdirektör Björn Zoëga valt att ta en time out.

- Vi har gemensamt kommit fram till att det inte är möjligt för dem att driva sina respektive verksamheter när utredningen pågår. För Karolinska gäller att ha fortsatt fokus på att ta hand om våra patienter och två tillförordnade chefer har i dag utsetts att driva respektive verksamhet, säger Björn Zoëga.

Efter att det under onsdagen den 3 februari framkom uppgifter om att två medlemmar i Karolinska Universitetssjukhusets ledningsgrupp kan ha vaccinerats utanför den prioriteringsordning som finns på sjukhuset inleddes en intern utredning. Exakt när utredningen ska vara klar är inte beslutat.

Det finns en tydlig prioriteringsordning för vaccination av personalen på Karolinska Universitetssjukhuset. Vaccinationen inleddes den 12 januari och innebär att medarbetare från IVA, IMA, akutmottagningarna och infektionsverksamheterna ska prioriterats först. Sammanlagt har cirka 3 000 medarbetare på Karolinska fått första dosen av vaccinet och vaccinering med den andra dosen pågår nu.