Vaccination av personal på Karolinska

Nyhet

Karolinska har tillsammans med Region Stockholms ledning arbetat för att få till stånd vaccination mot covid-19 för vår personal. På tisdag, den 12 januari, kommer vaccineringen att inledas

Inledningsvis kommer personal på IVA, intermediärvård (IMA), infektion och akuterna att prioriteras. I takt med att vi får fler vaccindoser kommer fler verksamheter att inkluderas. Verksamheterna kommer att tilldelas vaccin via Karolinska Universitetslaboratoriet och själva ombesörja själva vaccinationen.

- Karolinska gör avgörande insatser för att rädda liv. Trots att vi är väl skyddade mot covid-19 på arbetsplatserna så innebär den utbredda samhällssmittan risker för att smittas. Ett större utbrott av covid-19 bland vår personal skulle innebära stora svårigheter att upprätthålla vården och därmed omfattande risker för ett stort antal patienter. När vaccinationen av de sköraste äldre inom exempelvis särskilda boenden nu genomförs framgångsrikt är det rimligt att den sjukvårdspersonal som behövs för avancerad och livräddande sjukvård vaccineras, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga.