Ny chef till den nybildade Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner

Nyhet

Heidi Stensmyren, tidigare ordförande för Sveriges Läkarförbund, blir temachef för den nybildade Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner på Karolinska Universitetssjukhuset. Heidi tillträder sin tjänst den 1 januari 2021.

Tema Kvinnohälsa och Funktion Hälsoprofessionerna vid Karolinska Universitetssjukhuset går samman och bildar en gemensam organisation, Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessionerna, med gemensamma ledningsgrupp och stabsfunktion.

- Jag ser fram emot att Heidi Stensmyren ska börja sitt uppdrag på Karolinska Universitetssjukhuset. Heidi har en gedigen bakgrund inom sjukvården och läkarprofessionen och ett omvittnat starkt ledarskap. Detta kommer att bli mycket bra för utvecklingen i verksamheterna, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska Universitetssjukhuset.

- Jag är både stolt och glad över att jag får möjligheten att leda det nya temat Kvinnohälsa och Hälsoprofessionerna på Karolinska Universitetssjukhuset. Här finns kompetens i världsklass och det är min ambition att lyfta fram detta, säger Heidi Stensmyren.

Tillträde sker 1 januari 2021.

Heidi Stensmyren

Heidi Stensmyren har tidigare varit ordförande för Sveriges Yngre Läkares Förening och Läkarförbundets regionala förening i Stockholm. Hon är specialist i anestesi- och intensivvård och har varit verksam vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus.

Heidi Stensmyren är sedan 2014 ledamot i Statens Beredning för medicinsk och social Utvärdering, SBU. Hon sitter i styrelsen för Forska! Sverige och är medlem av regeringens expertgrupp för Life Science.