Covid-IVA B7 i Solna har öppnat

Nyhet

De fem första patienterna kom i fredags eftermiddag till nya covid-19 IVA i Solna.

Under en vecka efter att arbetet drog igång kan de första patienterna tas om hand. Fyra har kommit från THIVA (thoraxintensiven) och en med ambulans från Södertälje.

- Det gick bra och säkert för alla patienterna, så det är ett gott betyg för oss. Detta är väldigt bra lokaler att arbeta i med det öppna vårdgolvet som ger oss fina förutsättningar att jobba tillsammans och kommunicera enkelt. Samtidigt får patienterna sin integritet säkrad genom att det finns väggar mellan dem, säger Hanna Körner, vårdledare.

B7 har fem platser över helgen, som ökas till tolv under måndagen. Det maximala antalet platser är 28, men så många kommer med all sannolikt inte att behövas. Omvårdnadschefen Camilla Smedberg har arbetat med att sätta upp både B7 i Solna och B43 i Huddinge.

- Vi börjar bli bra på detta. Bemanningen är ett pussel. Just nu sitter flera kollegor och jobbar med det, berättar Camilla Smedberg.

Överläkaren Andreas Hvarfner är också nöjd med de nya lokalerna och känner att han och arbetskamraterna är redo.

- Vi ville ju inte uppleva det här igen. Men när vi väl är här så känns det trots allt bra. Och detta är en fantastisk miljö att arbeta i, säger Andreas Hvarfner.

Bild: Fr v Hanna Körner, vårdledare, Andreas Hvarfner, överläkare och Camilla Smedberg, omvårdnadschef har tagit emot de fem första patienterna till B7, nya covid-19 IVA i Solna.