Skyddsmaterial är på väg

Nyhet

Karolinska arbetar tillsammans med övriga vårdgivare i regionen och Scania med att få in skyddsmaterial som andningsmasker, visir och skyddskläder till vården.

I ett av de större konferensrummen på Karolinska sitter ett 50-tal personer samlade i ett "command center". Tre gånger om dagen avbryts allt arbetet för inrapportering, snabbt pulsmöte, om status till samtliga.

Den samlade kompetensen i rummet är stor, energin och engagemanget skyhögt. Olika team har formerats, dessa fokuserar på bland annat analys, transport och logistik, arbetsmiljö, vårdbehov. Command centrets leds från Karolinska.

- Det är ett unikt samarbete och fantastiskt att några av världens bästa logistiker hjälper ett av väldens bästa sjukhus att kraftsamla för att stötta vårdpersonalen, säger Sara Lindholm Larsson, operativ chef, Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI)

- Jag går runt och ryser när jag ser allt engagemang, kämparglöd och samarbetet mellan Scania, Karolinska och övriga vårdgivare i regionen, säger Martin Tegner, operativ chef, Tema Hjärta, Kärl och Neuro.

Det strömmar in tips på inköp och donationer till sjukhusen via tipsbrevlådan. Inköp och donationsteamet föder in alla tips till inköpsceller med fokus på specifika materialkategorier. De avslutar deals och skickar vidare informationen till tranpost och logistik gänget som jobbar med att fylla och fördela materialet till alla lokala lager.

Den första av de större leveranserna, i det här fallet en kinesisk donation, landade på Arlanda igår. Den innehöll tusentals artiklar så som munskydd, ansiktsskydd och visir. Hela gänget fortsätter att göra sitt yttersta för att få in skyddsmaterial till alla våra medarbetare, vårdpersonalen i hela regionen.

Text och foto: Josefin Lundgren Gawell