Camilla Linder är årets biomedicinska analytiker 2019

Nyhet

Årets biomedicinska analytiker 2019 heter Camilla Linder och arbetar på Klinisk farmakologi i Huddinge. Forskning, utbildning och förbättringsarbeten är områden som ligger henne varmt om hjärtat.

Utmärkelsen delas ut av Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap (IBL).

- Först blev jag väldigt överraskad, sedan kände jag stor tacksamhet. IBL gör så mycket för vår yrkesgrupp. Det är roligt och viktigt att de har sådana här utmärkelser för vi är en yrkesgrupp som inte är så synliga, säger Camilla Linder.

Hon sadlade om till biomedicinsk analytiker efter tio år som lärare i grundskolan. Även i det nya yrket kände hon att hon gärna ville arbeta med studenter. Hon handleder studenter och utbildar handledare, och när enheten inrättade tjänsten AKA (kliniskt adjungerad adjunkt) gick den till Camilla.

- Jag är tacksam för att den har inrättats. Det har gjort att jag kunnat fortsätta att dels använda mina erfarenheter inom pedagogik men även utvecklas som biomedicinsk analytiker. Det här gjorde att jag tog en magisterutbildning och sedan gick vidare och doktorerade.

Camilla är också utbildningssamordnare. Hon jobbar mycket för att synliggöra kompetenser hon ser hos kollegor och uppmuntrar dem att dela med sig av kunskap, både genom föreläsningar, arbetsgrupper och genom ökad kommunikation.

- Jag tror att vi utnyttjar varandra för lite. Jag har inget emot att man går kurser, men i vissa fall är det bättre att fråga och få hjälp. Väldigt mycket kunskap finns ofta redan där vi jobbar, säger Camilla Linder.

Utdrag från nomineringen

"Camilla arbetar för spridning av kunskap på kliniken. Hon har bl.a. infört en årlig FOUU-dag, ett forum för alla som arbetar med forskning och utvecklingsprojekt.
Camilla är en person med stort hjärta, hög social kompetens och stark drivkraft för det hon tror på. Hon lyckas få till samarbete mellan alla olika personalkategorier, mellan forskning och vård, en fantastisk tillgång för hela arbetsplatsen."