Om det nya coronaviruset

Nyhet

I dagsläget har det konstaterats i relativt få fall utanför Kina. Region Stockholm är förberett för att hantera eventuella smittade personer.

- Tidpunkten för att det här nya viruset blivit känt sammanfaller med att många svenskar just nu får vanlig säsongsinfluensa. Den som får feber och hosta ska som vanligt stanna hemma och försöka bli frisk. Känns det svårt att andas eller om man tillhör en riskgrupp kan man kontakta 1177 för att få råd av erfarna sjuksköterskor om man behöver söka vård samt när och var man ska göra det. Är det ett livshotande tillstånd ska man som alltid ringa 112, säger Per Follin vid Smittskydd Stockholm

Smittskydd Stockholm följer kontinuerligt utvecklingen och rekommendationer från de nationella och internationella organisationer som ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), Folkhälsomyndigheten och WHO (World Health Organization).

Läs mer på Region Stockholms webbplats.