Prostatadagen - blå november på Vårdforum

Nyhet

Välkommen till Vårdforum som onsdagen 20 november ordnar en dag för att öka kunskapen om prostatacancer. Kom och träffa företrädare för vården, cancerrådgivningen och patientföreningar. Drop in mellan klockan 10-14 i huvudentrén Solna.

Träffa företrädare för vården, organisationer och patientföreningar som på olika sätt arbetar för ökad kunskap om prostatascancer samt stöd till patienter och närstående.

Innehåll för dagen:

  • Personal från PO Bäckencancer på Karolinska Univesitetssjukhuset medverkar på prostatadagen.
  • Ny uppdaterad folder om Prostatacancer delas ut och presenteras av Sten Nilsson, överläkare och professor emeritus, och Lennart Levi, professor emeritus.
  • Cancerrådgivningen finns till för dig som har frågor om cancer. De som arbetar här är specialistsjuksköterskor inom cancervård med många års erfarenhet av samtalsstöd. Den här dagen är de med på Vårdforum och berättar mer om på vilket sätt de kan ge stöd och svara på frågor om cancer.
  • Information om träning under cancerbehandling.
  • Patientföreningarna ProLiv Stockholm och Prostatabröderna deltar och berättar om hur föreningarna kan stötta dig och dina närstående.
  • Du med intresse av forskning har möjlighet att träffa och prata med företrädare för Radiumhemmets Forskningsfonder vars främsta mål är att stödja den patientnära cancerforskningen.
Uppmärksammar prostatacancer.

Radiumhemmets Forskningsfonder bjuder även denna dag på kaffe och te.

Dagen är upplagd som ett drop in mellan klockan 10 – 14 den 20 november. Alla är välkomna, det är kostnadsfritt att delta och ingen föranmälan krävs. 

Plats: Vårdforum i huvudentrén på Eugeniavägen 3 i Solna.