Njurmedicinsk mottagning och Dialysdagvård har nu samlats på Rosenlunds sjukhus
I nyrenoverade lokaler på Rosenlunds sjukhus finns nu Njurmedicinsk mottagning och Dialysdagvård, Karolinska - specialistvårdsmottagningar inom njurmedicinsk sjukdom och behandling.
Det är Njurmedicinmottagningen Karolinska Solna och Kungsholmsdialysen som har flyttat till Rosenlunds Sjukhus och bytt namn till Mottagning Njurmedicin Rosenlund.
Njurmedicinsk mottagning och dialysdagvård
På Njurmedicinska mottagningen utreder och behandlar man njurmedicinska sjukdomar och/eller högt blodtryck. Här görs bland annat utredningar och förberedelser inför eventuell njurtransplantation och utredning av personer som vill donera en njure samt kontroller efter en transplantation. På mottagningen planeras också inför olika dialysformer särskilt inriktat på egenvårdsbehandlingar.
Här finns möjlighet till läkarbesök, sjuksköterskebesök, njursviktskoordinator, telefonrådgivning, patientutbildningsprogram. Det finns också tillgång till dietist, fysioterapeut och kurator.
Till dialysdagvården kommer patienter i behov av dialysvård och som kan sköta dialysen själv. För de olika behandlingsformerna finns utbildningsprogram så att patienterna kan lära sig sköta sin behandling självständigt.
För patienter där självdialys inte är möjligt eller att det uppstår någon försämring erbjuds dialys på annan enhet på Karolinska.
Information i kallelse
Berörda patienter har fått information om förändringarna och de nya lokalerna. Kontrollera även adressen i din kallelse om du är patient och ska besöka Karolinska.
Mer information
-
Här hittar du information om mottagningen samt kontaktinfo
Den nya mottagningen finns på plan 7, Rosenlunds sjukhus, Tideliusgatan 12, Södermalm.
Senaste nyheterna
-
Karolinska Universitetssjukhuset tecknar samarbetsavtal med två sjukhus i Ukraina
För att öka utbytet och stödja sjukvården i Ukraina har Karolinska Universitetssjukhuset tecknat Memorandum of Understanding med sjukhusen Kryvyi Rih City Clinical Hospital i ...
-
"Hiv är fortfarande ett stigma"
Till Infektionsmottagning 2 i Huddinge kommer 200-250 hiv-patienter varje vecka. Här får de behandling, information och stöd. – Många tror tyvärr än i dag att hiv är en dödsdom, ...