Klart med ny sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset

Nyhet

Regionstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Björn Zoëga som direktör för Karolinska Universitetssjukhuset

- Jag är glad och ser fram emot att denna kompetenta person kan börja sitt uppdrag här i Region Stockholm. Björn Zoëga har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvård såväl på olika positioner i Sverige som internationellt. Detta kommer att bli mycket bra för både utveckling i verksamheterna och för invånare och ytterst patienter i Region Stockholm, säger Carina Lundberg Uudelepp, regiondirektör, efter regionstyrelsens beslut.

Björn Zoëga Foto: Spine Center

- Jag är både stolt och glad över att jag får möjligheten att leda Karolinska Universitetssjukhuset. Här finns kompetens i världsklass, fantastiskt fina resultat för väldigt många patienter samtidigt som jag förstår att det också finns utmaningar att arbeta med eftersom verksamheten i Solna är nyinflyttad och verksamheten i Huddinge är under ombyggnation, säger Björn Zoëga.

- Jag är glad för att Björn Zoëga har valt att komma till Karolinska Universitetssjukhuset. Han tillför mycket kompetens med sina långa erfarenhet inom hälso-och sjukvård och har ett omvittnat gott ledarskap. Detta kommer bli bra för den fortsatta utvecklingen av Karolinska. Vi i styrelsen är mycket glada att Annika Tibell tog på sig uppdraget som tf sjukhusdirektör och hon fortsätter i den rollen fram till att Björn börjar, säger Håkan Sörman styrelseordförande.

- Jag vill hälsa Björn välkommen till Karolinska. Det är ett riktigt fint sjukhus att få leda in i framtiden, säger tf sjukhusdirektör Annika Tibell.

Tillträde sker under våren/försommaren.

Björn Zoëga

Specialist i ortopedisk kirurgi, medicine doktor.
Arbetar idag som vd för GHP Stockholm Spine Center, GHP Göteborg Spine Center samt är medicinskt ansvarig för koncernen GHP Specialty Care.
2008-2013 chef för Islands Universitetssjukhus Landspitali Haskolasjukrahus. Han har tidigare haft flera chefspositioner inom ortopedi och ryggkirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, bland annat som klinikchef.