Krisstöd ett prioriterat uppdrag för primärvården

Nyhet

Avslutande uppdatering från SLL: Stöd, vård och behandling till personer med krisreaktioner efter attentatet på Drottninggatan ingår i husläkarmottagningarnas grunduppdrag. Tolv husläkarmottagningar har just nu extra kapacitet för att ta emot personer i behov av krisstöd. 1177 Vårdguiden ger sjukvårdsrådgivning och vägledning i vården dygnet runt.

Primärvården, däribland husläkarmottagningar, BVC och närakuter, har ett fortsatt viktigt uppdrag att ge stöd och vård till personer som påverkats direkt eller indirekt av händelserna på Drottninggatan den 7 april. Dessutom fortsätter de barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna att ge krisstöd till barn och unga inom ramen för sitt uppdrag.

Mer information om krisstöd och kontaktuppgifter

Läs mer på: SLL:s, Stockholms läns landstings hemsida