Vi erbjuder

Som medarbetare på Karolinska Universitetssjukhuset är du vår främsta styrka. Vi vill visa vår uppskattning genom en rad förmåner som ger dig förutsättningar att må bra, trivas hos oss och göra ett bra jobb.

Karolinapriset

Karolinapriset delas ut till medarbetare på Karolinska Universitetssjukhuset för föredömliga insatser i arbetet. Priset delas ut i flera olika kategorier och det är kolleger som nominerar till priset. 

Friskvård

Att du som medarbetare mår bra och trivs är viktigt för oss på Karolinska, därför erbjuder vi alla våra medarbetare fri tillgång till våra moderna och fina personalgym. Det finns även möjlighet för dig som medarbetare att delta vid olika gruppträningsaktiviteter.

Som medarbetare hos oss kan du välja mellan att träna en timme per vecka på betald arbetstid eller ett subventionerat friskvårdsbidrag på 1 500 kr/år.

Stockholms landstings idrottsförbund (SLIF):
SLIF har två idrottsföreningar inom Karolinska och anordnar en mängd aktiviteter och kurser, ger rabatter vid motionslopp samt erbjuder möjligheten att hyra tennisplan och andra anläggningar inom sjukhusområdet. Därutöver erbjuds prova på-aktiviteter, exempelvis dans, golf och löpskola.

Konst och kultur

Karolinska har två konst- och kulturföreningar, en i Solna och en i Huddinge, som bland annat arrangerar olika studiebesök och utställningar för sina medlemmar. Även utlottning av konst varje år.

Subventionerad sjukvård

Som medarbetare erbjuds du fri öppen sjukvård vid läkarbesök och annan sjukvårdande behandling inom öppenvården.

Subventionerade terminalglasögon

Alla medarbetare som arbetar mer än en timme sammanlagt per dag vid bildskärm får genomgå syn-undersökning och får vid behov även glasögon för bildskärmsarbete.

Pension och löneväxling för pensionssparande

Avtalspension gäller alla medarbetare från 21 år och uppåt. Avtalspensionen kompletterar den lagstadgade allmänna pensionen. Mellan 4,0 och 4,5 % av bruttolönen kan du som medarbetare placera själv. Våra månadsanställda medarbetare erbjuds dessutom bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Förälder

Som medarbetare hos oss har du utökad rätt till föräldraledighet på heltid till och med att barnet fyllt 3 år. Du har även möjlighet att arbeta 75% av normal arbetstid fram till dess barnet fyllt 12 år. Om du har föräldrapenning betalar vi även mellanskillnad upp till 80% av månadslönen i 180 dagar per barn, om inte föräldrapenningen når upp till den nivån.