Steg 2 fyll i anmälningsformuläret

Om du har ett organisationsnummer, en beställarkod/kombikakod samt är registrerad vårdgivare hos IVO kan gå vidare till att fylla i anmälningsformulär för laboratoriemedicinska tjänster.

Steg 1 - Innan du anmäler dig

Beställarkod/Kombikakod

För beställning av laboratoriemedicinsk service behöver du en beställarkod, även kallad kombikakod. Vid avtal med Region Stockholm får du en kombika kod.

Övriga beställare kontaktar Kundservice för att få en kombikakod.

För beställning av kliniska laboratorieanalyser krävs organisationsnummer samt att du som vårdgivare är registrerad som vårdgivare hos IVO.

Om du har en beställarkod/kombikakod, organisationsnummer samt är registrerad hos IVO om du är vårdgivare kan gå vidare till att fylla i anmälningsformuläret under steg 2.

STEG 2- Anmälan kund för beställning av laboratoriemedicinska tjänster

Är er verksamhet registrerad vårdgivare hos IVO
Har verksamheten en kombikakod/beställarkod?
Vilket journalsystem använder ni?
Har er verksamhet uppdrag av Region Stockholm?
Utför er enhet patientnära analyser
Förväntad provvolym/vecka
Önskar ni tillgång till vår webbutik, för beställning av visst provtagningsmateriel

Tillbaka till anmälningsstegen

Vid frågor kontakta Kundservice:

Kundservice

Steg 3 - Kompletterande tjänster

När du har fyllt i din anmälan eller om du redan är kund, kan du behöva ytterligare tjänster. Dessa tjänster kan även du som redan är kund anmäla dig till:

Elekroniska beställningar och svar via Labportalen

Labportalen är lösningen för dig som inte har elektronisk överföring direkt till eller ifrån ditt journalsystem. Läs mer om Labportalen här

Kvalitetssäkringstjänst för patientnära analysverksamhet

Karolinska Universitetslaboratoriet erbjuder kvalitetssäkringsstöd för patientnära analyser. Med ett PNA-stöd skapar vi tillsammans de bästa förutsättningarna för hög kvalitet och patientsäkerhet på vårdens patientnära analysverksamheter. Mer om PNA-stöd finns HÄR

Webbutiken

Som kund hos Karolinska Universitetslaboratoriet kan du beställa visst provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel i vår webbutik.
Läs mer om webbutiken här