Vårdforum

Vårdforum är en fysisk mötesplats för patienter, närstående samt verksamheter och medarbetare på Karolinska Universitetssjukhuset.

Vårdforums uppdrag är att vara en rådgivande instans och finns till för att informera och vägleda i frågor om Universitetssjukhuset och dess vårduppdrag. Vårdforum återfinns i huvudentrén på Eugeniavägen 3 i Solna (mellan provmottagningen och Pressbyrån) och Hälsovägen 13 i Huddinge (huvudingången på plan 5). Vårdforum är öppet måndag till torsdag klockan 9.00 - 12.00. 

Hos Vårdforum kan du bland annat:

  • Få rådgivning och information kring hälso- och sjukvårdsfrågor
  • Få patientvägledning och hänvisning till olika verksamheter, både för patienter och anhöriga
  • Lämna synpunkter och klagomål om vården och få möjlighet att dela sina erfarenheter och upplevelser av vården på Karolinska
  • Få information om hur anmälan görs till donationsregistret
  • Sitta ner i Vårdforums "loungeyta" inför eller efter ett läkarbesök*

Behöver era patienter hjälp med 1177 eller Alltid Öppet? Fråga Vårdforum!

Hos Vårdforum kan våra patienter få hjälp med att boka tid för vaccinering via mobilappen Alltid Öppet, eller rådgivning kring hur de navigerar sig runt på 1177.se för att boka/avboka tid samt se sina journaler.

Temadagar eller föreläsningar via Vårdforum? Tipsa oss!

Vårdforum är också en plats för att arrangera temadagar och föreläsningar– såväl digitala som fysiska*. Är er organisation intresserad av att hålla föredrag inom ert område vid någon av Vårdforums temadagar? Hör av er till oss så hjälper vi er vidare! 

 

Event- och temadagar - sommaren 2021

Så undviker du cancerformen som ökar mest. Sola säkert från hudcancer!

Så undviker du cancerformen som ökar mest. Sola säkert från hudcancer!

Digitalt sommarevent hos Vårdforum! Malignt melanom är den cancerform som ökar mest i Sverige. Under sommarmånaderna är det därför extra viktigt att veta hur du kan skydda dig mot solens UV-strålar. Hör Karolinskas experter berätta om hur du undviker cancerformen som ökar mest.

Tidigare event- och temadagar

Digital temadag om covid-19-vaccination

Digital temadag kring covid-19-vaccinering

Vid eventet besvarades allmänhetens vanligaste frågor om covid-19-vaccinet av Ali Mirazimi, professor, och Helena Hervius Askling, överläkare infektionssjukdomar. Uppemot 70 intressanta frågor samlades in i förväg via Karolinskas sociala kanaler. Av dessa sammanställdes de nio mest frekvent ställda frågorna.

 

 

Kontakta Vårdforum

Vårdforum Karolinska Universitetssjukhuset

Solna:
Eugeniavägen 3 (huvudentrén, mellan provmottagningen och Pressbyrån)

Huddinge:
Hälsovägen 13 (huvudingången på plan 5, snett emot provtagningscentralen) 

Öppettider:
Måndag-torsdag klockan 9.00-12.00

Maila oss:
vardforum.karolinska@sll.se

---

*Fotnot med anledning av covid-19:
I och med det nuvarande generella besöksförbudet på Karolinska så är Vårdforum tillsvidare endast öppet för medarbetare och patienter som vistas på sjukhuset. Vårdforum följer givetvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer för covid-19 . På grund av pandemiläget är det heller inte möjligt att arrangera fysiska temadagar/föreläsningar just nu – tillsvidare planeras endast digitala evenemang (publicering via webb).