Min Barnmorska - caseload Huddinge

Föd med en barnmorska som du känner! Nu pågår projektet Min Barnmorska på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Verksamheten riktar sig främst till dig som är förlossningsrädd men alla är välkomna att höra av sig.

"Min Barnmorska" är en ny vårdform i Sverige där en grupp om tre barnmorskor vårdar och följer dig och din familj under graviditet, förlossning och eftervård. Fokus ligger på den personliga relationen och kontinuitet mellan vårdgivare och vårdtagare. Skillnaden mot traditionell vård är att när du ska föda så känner du den barnmorska som bistår dig vid födseln då hon också har vårdat dig under graviditeten på barnmorskemottagningen.

Varmt välkommen med din intresseanmälan! 08-58584060

Studier från liknande verksamheter utomlands, "Caseload midwifery", har visat att kvinnorna är nöjda och att vården för mor och barn är säker. Vi vill därför ta reda på hur kvinnor och barnmorskor upplever den här vårdformen i Sverige och kommer undersöka detta vetenskapligt.

Omvårdnadschef och projektledare för Min Barnmorska är Marie Ekborn. marie.ekborn@sll.se

 

Vad innebär "Min Barnmorska" för mig som gravid?

Vi på Karolinska samarbetar med två barnmorskemottagningar; Älvsjö och Liljeholmen där våra tre barnmorsketeam kommer att finnas för graviditetsvård.

För rådgivning under graviditeten och när det är dags att föda ringer du ditt barnmorsketeam och den som har jour möter upp dig vid förlossningsavdelningen i Huddinge.

När förlossningen är klar och du är redo att åka hem så finns det också möjlighet att få BB-vård i hemmet av dina barnmorskor.

Hur gör jag om jag är intresserad av "Min Barnmorska"?

Du som är intresserad av "Min Barnmorska" ska ha tänkt dig en vaginal förlossning. Vi som arbetar i "Min Barnmorska" har lång erfarenhet av att arbeta med stöd och personcentrerad vård både under graviditet och förlossning. Välkommen med din intresseanmälan! 08-58584060

Fyll i och ta med dig en hälsdeklaration till ditt första besök hos barnmorskan.

Inför fösta besöket

Informationsmaterial under graviditeten

Inför förlossning och föräldraskap

Barnmorskor som arbetar i projektet är från vänster: Maria Fogelström, Karin Johansson, Camilla Särnholm, Lena Westholm, Karin Gustafsson, Anna Stenhammar, Elisabet Ulén och Petra-Sara Falk.

Läs mer om Min Barnmorska i olika media