Vaccination mot covid-19 på Karolinska

På Karolinska i Solna och i Huddinge finns vaccinationsmottagningar mot covid-19. Här vaccinerar vi dig som har bokad tid och utifrån Region Stockholms prioriteringsordning. På 1177.se finns mer information om hur bokningen går till.

På uppdrag av Region Stockholm ska Karolinska vaccinera 150 000 personer i regionen. Vi vaccinerar enligt regionens prioriteringsordning. Vi vaccinerar även vissa riskgrupper - dessa grupper får särskilda kallelser.

Karolinska en av flera som vaccinerar i regionen

Vaccination erbjuds på flera platser, på vårdcentraler och på vaccinationsmottagningar. Karolinska är en av dessa platser.

Information från regionen

Regionen informerar om vaccinationen, prioriteringsordning och bokning på 1177.se samt skickar även informationsbrev till vissa åldersgrupper och riskgrupper. Vaccinationen kommer att pågå i flera månader.

Mer information om vaccination och bokningen

På 1177.se kan du läsa om hur vaccinationen går till, när bokningen öppnar för den grupp du ingår i och hur du bokar tid. Vaccinationen planeras utifrån tillgång på vaccin och de prioriteringar som görs av regionen och Folkhälsomyndigheten.

  • Information om hur bokningen går till finns också i ett brev som skickas ut till vissa riskgrupper och åldersgrupper.
  • Bokning av tid görs i första hand digitalt, bankid behövs.
  • Den som inte inte har bankid, eller inte kan boka digitalt, har möjlighet att boka på annat sätt.

Bokning av tid via appen Alltid öppet

Om du inte redan har laddat ned appen Alltid öppet, kan du ladda ner den till din telefon eller surfplatta från Appstore eller Google Play. För att använda appen behövs mobilt BankID.

Mer information på 1177.se

Boka tid för vaccination mot covid-19 i Region Stockholm: Läs mer om hur din vaccination går till på 1177.se

Vaccinationsmottagningar på Karolinska

Förbokad tid

  • På Karolinska i Solna och i Huddinge vaccineras de som har förbokat tid och som är aktuell för vaccination utifrån Region Stockholms prioriteringsordning - både utifrån ålder och särskild riskgrupp.

Karolinska Solna

Adress: Karolinska vägen 22, Vaccinationsmottagningen finns i gamla sjukhusbyggnaden, (på sjukhusområdet) följ anvisningarna på plats.

På karolinska.se finns mer information om hur du hittar till Karolinska Solna samt länk till kartor som visar parkering

Se även information om Vaccinationsmottagning Solna på karolinska.se

Karolinska Huddinge

Adress: Medicingatan M41. Gå in via huvudentrén, gå rakt fram tills du ser ett trapphus i glas på höger sida. Där går du ner en trappa och följer skyltarna mot vaccinationsmottagningen.

På karolinska.se finns mer information om hur du hittar till Karolinska Huddinge samt länk till kartor som visar parkering

Se även information om Vaccinationsmottagning Huddinge på karolinska.se

Vaccinationer för ungdomar med särskilda riskfaktorer

Nu pågår vaccinationer av riskgruppspatienter mellan 16 – 18 år. Rekommendationer för vilka särskilda riskfaktorer som ingår i denna vaccinationsgrupp kommer från Svenska Barnläkarföreningen. Bland annat inkluderas patienter med flerfunktionshinder, svår lungsjukdom, vissa typer av organtransplantation, immunbristtillstånd, allvarlig reumatisk sjukdom och genetiska syndrom som Downs syndrom.

  • De som berörs kontaktas av Karolinska Universitetssjukhuset för bokning av vaccinationstid.
  • Vaccinationen sker på vaccinationsmottagningen vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Frågor och svar - samlad information och länkar

Om du har frågor om vaccinationen och hur den går till kan du hitta mer information via bland annat 1177 och Folkhälsomyndigheten (följ länkar):

  • Samlad information på Folkhälsomyndigheten:

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida, se även frågor och svar.

  • Om vaccinationen på 1177.se:

Läs mer på 1177.se om hur vaccinationen går till, vilka grupper som kallas och när, hur det går till att boka, med mera.

  • Följ aktuell information från regionen:

Här finns Region Stockholms löpande nyheter om vaccin mot covid-19

Information på 1177.se