Service i nya sjukhusbyggnaden Solna

Nyhet

Serviceutbudet på sjukhusområdet i Solna kommer att förändras under året. I samband med inflyttningen i nya sjukhusbyggnaden våren 2018 och öppnandet av nya huvudentrén på Eugeniavägen 3 öppnade även flera nya affärer och restauranger.

Restauranger och caféer

Fastighetsförvaltaren Coor har i uppdrag att driva caféerna och restaurangerna i den nya sjukhusbyggnaden på Eugeniavägen. På Eugeniavägen 19 finns ett café med takeaway-mat, men också ett litet antal sittplatser som redan är öppet.

Den 23 april öppnade Coor två restauranger och ytterligare ett café, i anslutning till huvudentrén på Eugeniavägen 3, under namnet LIVET. Såväl personal som patienter och besökare är välkomna till restaurangerna och caféerna. De har som ambition att servera ett modernt, hälsosamt och ekologiskt sortiment, som kommer att KRAV-certifieras. I entréhallen finns också Pressbyrån, apotek och en juicebar.

I anslutning till huvudentrén på Eugeniavägen finns konditori Vete-Katten och en presentbutik. En frisör kommer att öppna i höst.

Snabb mat alla tider på dygnet

Varuautomater med kylda drycker, snacks, godis och mellanmål finns utplacerade på olika platser i sjukhusbyggnaden. Automaterna är igång dygnet runt för patienter, personal och besökare.

Kaffeautomater

På flera ställen i sjukhusbyggnaden finns kaffeautomater med betalningsfunktion, för besökare. Allt kaffe, samt många övriga drycker, är KRAVmärkt och rättvisemärkt.

Mat till patienter

Sodexo fortsätter som leverantör av patientmåltiderna, fram till 30 november 2018 då avtalet löper ut. Från 1 december tar Coor över leveransen av patienternas mat, som då kommer att tillagas på plats i ett tillagningskök på Eugeniavägen 3 och levereras till vårdavdelningarna.

Information i huvudentrén Eugeniavägen 3.

Information och kassa

Informationsdisken i huvudentrén på Eugeniavägen 3 är öppen alla dagar kl 07.00–22.00. Här kan patienter och besökare få information om sjukhuset eller hjälp med att beställa taxi och färdtjänst. Man kan också få hjälp med ledsagning och låna rullstol eller rullator.

Det finns en obemmanad patientkassan på Eugeniavägen 23.

Kassan i huvudentrén på Eugeniavägen 3 kommer att vara öppen kl 07.00–15.30 måndag–torsdag. Fredagar är kassan öppen kl 07.00–15.00. Stängt under helger. Ankomstregistrering görs i kassan och patientavgiften erläggs med betalkort eller via faktura. Kassan är helt kontantfri.

Patienter som har frikort eller är under 18 år respektive över 85 år kan registrera sig i självbetjäningsautomater som finns i kassan och på andra våningsplan.

Information och kassa finns på fler platser på sjukhusområdet:

  • Karolinska Vägen 22, (gamla huvudbyggnaden), då här ännu bedrivs vård. 
  • Karolinska Vägen 37-39, (gamla byggnaden för barnsjukhuset). Här samlas numera en del av Karolinskas dag- och öppenvård för vuxna och barn samt Närakut Haga för vixna och barn som drivs i SLSO:s regi.

Provtagningscentralen i nya lokaler

Provtagningscentralen finns nu i nya huvudentrén på Eugeniavägen 3 i nya fräscha lokaler. Här kommer man att öka kapaciteten och kunna ta emot 400 patienter per dag.

 

Service på sjukhusområdet Solna

Enligt fastighetsförvaltaren Locum ska man försöka behålla ett bra serviceutbud så länge det finns vårdverksamheter i husen. På Karolinska Vägen 22, (i gamla huvudbyggnaden) finns Pressbyrån samt cafe och mat. Den Glada restaurangen i CMM-huset kommer att finnas kvar. På Karolinska vägen 37-39  finns café och mat vissa tider, Astrid Stories. Apoteket Karolinen finns vid busstorget Karolinska Sjukhuset Norra, samt filialen i Radiumhemmet uppger att de kommer att finnas kvar så länge det finns en efterfrågan.