ANOVA - Andrologilaboratorium, Norra Stationsgatan 69, 4tr

Ring oss

08-517 732 00

Besök oss

Norra Stationsgatan 69, 4 tr, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Tillfälligt ändrade tider

Laboratoriet har semesterstängt 16/7-12/8

Du kan alltid nå vår telefonsvarare på 08-5177 3200, välj alternativ 2. Vi ringer upp dig så fort vi kan!

Detta nummer är gemensamt för Andrologmottagning, Andrologilaboratorium, Sexualmedicinmottagning och Transmedicinsk mottagning.

Om du fått brev från oss kan du boka tid på laboratoriet från 1177.se

Vid laboratoriets mottagning på Norra Stationsgatan 69, 4 tr, tar vi emot patienter för andrologisk utredning för undersökning av ejakulat, så kallat spermaprov eller spermaanalys. Analyserna görs i enlighet med de kvalitetskrav som Stockholms Läns Landsting har, med de metoder som rekommenderas av WHO och ESHRE.

Vi tar emot remisser från vårdcentraler, gynmottagningar eller andra kliniker för utredning av män.

Vårt laboratorium är ackrediterat av Swedac för de metoder för analys av ejakulat (sperma) som Stockholms Läns Landsting kräver. Metoderna följer rekommendationer från WHO och från den europiska vetenskapliga organisationen ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Du måste ha en remiss. Antingen har Du fått remiss och information av din läkare, annars har vi fått remissen direkt och skickat information till Dig där vi uppmanar Dig att boka tid för spermaprov. Om Du inte har någon remiss kan Din husläkare skriva en (kan skickas elektroniskt i systemet TakeCare, eller som pappersremiss till ANOVA, Karolinska Universitetssjukhuset, Norra Stationsgatan 69, 4 tr, 113 64Stockholm).

  • Du kan nu boka tid via webben: 1177.se, sök ANOVA (Norra Stationsgatan) och logga in med t.ex. BankID på mobil. Mer information finns på www.anova.se, klicka på Laboratorium i menyraden upptill. 
  • Du kan också ringa till ANOVAs telefon 08-5177 3200 - välj alternativ 2, så ringer vi upp så fort vi kan.Tänk på att när vi ringer upp så anges inte telefonnumret ("dolt nummer"). Detta telefonnummer är gemensamt för Andrologmottagning, Andrologilaboratorium, Sexualmedicinmottagning och Transmedicinsk mottagning - välj därför alternativ 2.

Tag med legitimation och eventuellt frikort till besöket. Vi tar inte betalt på plats, utan du får en räkning med posten. Beloppet varierar och anges i patientinformationen.

Tag med remissen, om du fått den direkt av remitterande läkare.

Under besöket

Om ANOVAs reception är bemannad anmäler du dig där när du kommer, annars går du direkt till laboratoriet och anmäler dig där. Ibland blir det lite kö, men oftast inte. Det blir en kort intervju först, och därefter får du tid att i lugn och ro i ett avskiljt rum samla upp provet som ska undersökas. När du lämnat in prov och ifyllt frågeformulär (som du ska ha fått tillsammans med patientinformationen) är ditt besök klart.

Efter besöket

Resultatet av undersökningen skickas antingen till remitterande läkare, eller i vissa fall, direkt från oss till dig. Vilket som gäller i ditt fall får du besked om i samband med ditt besök. Resultaten är oftast klara inom 3-4 veckor