Livesändningar om hjärtsjukdomar

Karolinska sänder live på Facebook. Under fyra torsdagar kommer Karolinskas experter svara på frågor inom områdena hjärta, kranskärl, livsstil och forskning. Du som tittare kan ställa frågor och ha dialog med några av de främsta specialisterna inom kranskärlsområdet.

Torsdag 11 februari 2021, kl 18:00 – 18:30

Nya behandlingar för hjärtsjukdom på väg. Vad finns nu och vad finns inom snar framtid?

Medverkande: Hjärtspecialister och forskare från Karolinska Universitetssjukhuset
Moderator: Linda Mellbin, patientflödeschef kranskärlssjukdom Tema Hjärta, Kärl och Neuro.
Plats: Livesändning på Karolinskas Facebook sida www.facebook.com/karolinska

 

Loghman Henareh
Docent och överläkare Loghman Henareh arbetar kliniskt inom patientflöde kranskärlssjukdom på Tema Hjärta, Kärl och Neuro, Karolinska Universitetssjukhuset. Loghman är PCI-operatör och medicinsk ledningsansvarig för den delen av kranskärlverksamheten. Hans forskning handlar främst om olika interventioner vid kranskärlssjukdom.

Kerstin Höglund
Kerstin Höglund är forskningssjuksköterska på forskningsenheten för kardiologi vid Tema Hjärta, Kärl och Neuro, Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Kerstin arbetar sedan länge med olika forskningsprojekt inom hjärtsjukvård till exempel hjärtinfarktbehandling, diabetes och förebyggande sjukvård. 

John Pernow
John Pernow är överläkare och professor i kardiologi vid Tema Hjärta, Kärl och Neuro, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet. John tar hand om patienter med kranskärlsjukdom och bedriver forskning om orsaker till kranskärlsjukdom, särskilt den ökade risken för kranskärlsjukdom vid diabetes.

Linda Mellbin
Docent Linda Mellbin är patientflödeschef för kranskärlssjukdom på Tema Hjärta, Kärl och Neuro, Karolinska Universitetssjukhuset. Linda är klinisk verksam kardiolog och tar hand om patienter med olika stadier av kranskärlssjukdom. Hon forskar om diabetes och hjärtsjukdom. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidigare sändning på Facebook från 14 januari om ämnet:

"Könsskillnader vid kranskärlssjukdom. Vad är skillnaden mellan män och kvinnor med kranskärlssjukdom och hur anpassas behandlingarna?"

Se hela sändningen här >>

 

Tidigare sändning på Facebook från 10 december om ämnet:

"Undersökningar och behandlingar vid kranskärlssjukdom. Kranskärlsröntgen och ballongvidgning – vad är det och hur går det till?"

Se hela sändningen här >>

Tidigare sändning på Facebook från 12 november om ämnet:

"Vilka är riskfaktorerna för hjärtat och kranskärlssjukdom? Hur kan vi påverka mål med vår livsstil, rehabilitering och vilka läkemedel ska vi använd­­­?"

Se hela sändningen här >>