Strålförberedelse, Solna

Ring oss

08-123 723 00

Besök oss

Eugeniavägen 3, 17164, Solna

Hitta hit

Diagnoser:

cancer

Strålförberedelse i Solna är en av verksamheterna inom strålbehandling. Här genomförs de förberedelser som behövs inför strålbehandling. Det är viktigt att du ligger bra och på exakt samma sätt vid varje behandlingstillfälle om du ska få yttre strålbehandling.


Som patient hos oss kan du behöva prova ut ett nackstöd, armstöd, kuddar eller en plastmask för huvud och axlar beroende på var i kroppen du ska få strålbehandling. Du undersöks med datortomografi och ibland även med magnetkamera. Dessutom kan du få några små tatueringsprickar eller markeringar med tusch så att strålapparaten kan utgå från samma position i samband med din strålbehandling.

Inför besöket

Strålförberedelse finns på två olika adresser på sjukhuset i Solna:

  • Eugeniavägen 11, hiss B, våning 5 och våning 6.
  • Anna Steckséns gata 41, hiss G, våning 5.

Det är därför viktigt att du följer adressbeskrivningen som framgår av din kallelse.

Under besöket

Det finns kafeteria och allmänna utrymmen i nära anslutning till våra lokaler. En del undersökningar kräver vissa förberedelser som går att göra hemma eller här på plats. Instruktioner om dessa följer också med din kallelse om detta skulle vara aktuellt för dig.

Efter besöket

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Allmän information om cancervård