Neonatal vårdavdelning hus P, plan 5, Danderyds sjukhus

Ring oss

08-123 554 20

Besök oss

Armbågsvägen 3, Hus P, Plan 5, STOCKHOLM

Hitta hit

Diagnoser:

Sjukdomar i nyföddhetsperioden, För tidigt född

Patientområde Sjuka nyfödda barns verksamheter finns på tre sjukhus i Stockholm; Danderyds sjukhus, Karolinska universitetssjukhuset Huddinge och Nya Karolinska i Solna.

Vid neonatalavdelningen i Danderyd vårdas sjuka nyfödda och för tidigt födda barn. Vi ger akut- och intensivvård med familjen i centrum och sätter stor vikt vid föräldrarnas delaktighet i vården.

På övervakningssalarna vårdas barn som är i behov av lite extra tillsyn. När barnets vårdbehov minskar flyttas det till en sal där hela familjen kan bo tillsammans.

Nyförlösta mammor kan vårdas tillsammans med sitt sjuka eller för tidigt födda barn direkt efter förlossningen. Om barnet behöver medicinsk övervaning så sker det via ett trådlöst övevakningssystem.

Vårdtiden kan många gånger bli lång. För föräldrarna är det viktigt att orka med. Det kan vara bra att tänka på att äta en allsidig kost och att vila, liksom att lämna sjukhuset för att få lite frisk luft varje dag.

Lär dig mer om neonatalvården på Karolinska

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Inför besöket

Parkering

Vid Danderyds sjukhus finns flera parkeringsplatser, se karta. Parkeringen är avgiftsbelagd alla dagar i veckan och begränsas till 6 timmar för besökare och patienter förutom vid BB och akuten.

Måndag – fredag 06:00-22:00, 15kr/tim

Lördag – söndag 06:00-22:00, 8kr/tim

Betalning sker med betalkort, app, SMS eller talsvar. På www.parkster.se finns tydliga instruktioner för hur man hanterar de olika digitala metoderna för betalning.

Laddstolpar för elbilar finns vid angivna parkeringsrutor utanför hus O. Där får elbilar stå parkerade gratis så länge laddning pågår, dock max 4 timmar.

Entré

Dörren till avdelningen är alltid låst. I samband med inskrivning får ni en kod som kan användas för inpassering.

Entrédörren vid hus P är öppen mellan 06:00-19:00. Huvudentrén är öppen mellan 06:00-20:00. Övrig tid hänvisas till akutmottagningen.

Under besöket

Ytterkläder

Inga ytterkläder är tillåtna på avdelningen. Dessa lämnas i familjerum eller i skåp innanför entrédörrarna till avdelningen.

Mat/Frukost

Vi bjuder på frukost varje morgon mellan 7:00-10:00. Det finns alltid tillgång till kaffe, te och choklad.

Det finns möjlighet att förvara små mängder kylvaror i en korg märkt med rumsnummer i ett gemensamt kylskåp. Tillgång till kokplatta och mikrovågsugn finns. Tänk på att plocka undan efter er så att det ser trevligt ut när nästa besökare kommer till köket. Ni föräldrar har gemensamt ansvar för detta utrymme vilket innebär i och urplockning av diskmaskinen och avtorkning av bord och bänkar.

Inom sjukhusområdet finns flera restauranger en pressbyrå och apotek. I Mörby centrum finns det flertalet affärer, apotek och restauranger.

Mobiltelefoner/Fotografering/Wi-Fi

Det går bra gärna prata i mobiltelefon utanför barnens vårdplatser. I närheten av barnen vill vi att ni har telefonen i ljudlöst läge för att inte störa barnen, helst i flygplansläge. På familjerum kan mobiltelefon användas. Mobiler får användas för fotografering av eget barn. Det råder annars generellt fotoförbud på sjukhuset. Gäst wi-fi finns att tillgå.

Rökning

Karolinska universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus. Rökning får därför endast ske på anvisade platser utomhus.

Efter besöket

Vi är mycket angelägna om att ge er ett så gott bemötande och omhändertagande som möjligt. Vi vill bedriva vård med högst tänkbara kvalitet och vi har ambitionen att ständigt förbättras. Därför behöver vi regelbundet hämta in synpunkter från föräldrar. I slutet av vistelsen ombeds föräldrarna att svara på en enkät där de kan utvärdera hur de ppfattat vistelsen på avdelningen. Vi uppskattar all åtekoppling som leder till att vården blir ännu bättre och säkrare.

Praktisk information

Besök sidan Din vård på Karolinska för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.