Berättarbyrån

Berättarbyrån kan du få träffa om du som barn eller ungdom besöker sjukhuset i Huddinge.

Berättarbyrån har funnits på Karolinska i Huddinge sedan 2008. Varje onsdag rullar den runt på Albatrossen, B78, B76 och I52 på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge och erbjuder ett äventyr samt musik. I byrån finns lådor och påsar med sagor, samt rekvisita och bilder, för de yngre patienterna och för dem som inte har så mycket språk. Är man lite äldre så räcker det med det talade ordet. Bilder uppstår i åhörarens huvud och en berättelse kan utgöra ett slags frirum i allt det som sker på sjukhuset; ett sätt att avleda tankarna, eller bearbeta det man går igenom. På byrån står en synt som kläder berättelsens ord i toner.

Har man mer lust och koncentration till sång & musik, än en saga, går det också bra. Barnet kan vara aktiv deltagare om det vill och orkar, eller ligga i sin säng och vila i berättelsen. Ibland leder sagan till vila och avspänning, andra gånger genereras ny energi.

Berättarverksamheten på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge är möjlig tack vare stöd från Kulturförvaltningen, Stockholms Läns Landsting

I Berättarbyrån arbetar: Susanne Flensted-Waleij & Åsa Bosdotter

Läs mer på
Kultursjukhuset


Berättarbyrån på Facebook