Sesam City Drop in

Nytt namn från 1 januari 2019

07 december 2018, 12:57

Sesam City byter namn till Stockholms mottagning för sexuell hälsa i samband med att Stockholms läns sjukvårdsområde tar över verksamheten 1 januari 2019.

Mottagningen kommer fortsätta erbjuda provtagning, behandling och rådgivning kring sexuellt överförbara infektioner.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Boka tid direkt

Av/omboka tid direkt

Journalservice

Ring oss

08-22 75 30

Besök oss

Barnhusgatan 20

Hitta hit

tider

Tider för drop in

 • Måndag 12:00 - 18:00
 • Fredag 10:00 - 14:00

Tillfälligt ändrade tider

Vill du slippa köa till Sesam City? Gå in och boka tid direkt, via 1177 vårdguidens e-tjänster.

På tisdag, onsdag och torsdag finns det tider att boka.

Alla helgdagar har vi stängt. Vi reserverar oss för att vi ibland stänger tidigare.

Diagnoser:

Klamydia, Gonorré, HIV

alla

Syfilis, det vill säga de sexuellt överförbara infektioner som lyder under smittskyddslagen (STI).

Sesam City är en mottagning för provtagning, behandling och rådgivning rörande sexuellt överförbara infektioner (STI). Du är välkommen på vår drop-in mottagning, om du är 20 år fyllda.

Till oss på Sesam City drop-in kan du komma om du vill testa dig för sexuellt överförbara infektioner som lyder under smittskyddslagen (HIV, Klamydia, Gonorré, Syfilis) eller om du önskar rådgivning kring sexuellt överförbara infektioner. Vilka provtagningar som är aktuella just för dig beslutas under besöket baserat på våra medicinska riktlinjer.

Om du inte har några besvär eller symtom på infektion, men är i behov av provtagning och vill slippa köa, kan du klicka på länken "Boka tid direkt" överst på sidan eller boka tid på nätet via 1177. Du får då tid hos barnmorska/sjuksköterska för provtagning och rådgivning. Bokningsbara tider för provtagning läggs ut samma dag som de gäller. Det går också bra att ringa oss för bokning. Besök till läkare bokas enbart av oss och läggs inte ut på nätet.

Har du vårtor, blåsor, andra hudutslag eller om din fasta partner har mykoplasma genitalium, ska du ringa och boka läkartid på Sesam City för bokade besök.

Hos oss kan du även få samtal hos någon av våra kuratorer när det gäller kris-, stöd- och bearbetande samtal kring sex- och samlevnad.

Då Karolinska Universitetssjukhuset utbildar läkare, barnmorskor och sjuksköterskor kommer ni kanske att få träffa studenter under utbildning vid besöket.

Här bedrivs också forskningsprojekt inom många olika områden. Du kan bli tillfrågad om du vill delta, men detta är alltid frivilligt.

Praktisk information

Besök sidan Din vård på Karolinska för generell patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Inför besöket

 • Besök gällande provtagning, vård och behandling som lyder under smittskyddslagen är kostnadsfria.
 • Övriga läkarbesök kostar 350 kr.
 • Övriga besök hos barnmorska eller kurator kostar 100 kr.
 • Kom ihåg att ta med giltig legitimation.
 • De flesta av våra patienter får lämna urinprov, så du bör därför inte ha kissat på cirka två timmar innan ditt besök.
 • Vi ber dig att undvika starka parfymer och dofter vid ditt besök hos oss.

Under besöket

 • Kommer du till vår drop-in mottagning så ta en nummerlapp, fyll i en patientdeklaration, gå till receptionen när ditt nummer syns i displayen.
 • Har du bokat ett besök anmäler du dig i receptionen vid ankomst.
 • Under besöket kommer du att träffa läkare, barnmorska eller sjuksköterska.
 • Om du inte har några besvär så undesöks du normalt inte. Däremot lämnar du urinprov. Du har också möjlighet att lämna blodprov.

Efter besöket

Om provsvaren är negativa, det vill säga visar att du inte har någon infektion, ringer vi inte upp dig. Vill du ändå ha ett svar så är du välkommen att ringa oss.

Vid positiva provsvar, återkommer vi vanligtvis till dig inom en vecka. Observera att vi oftast ringer från dolt nummer.

Har du andra frågor efter ditt besök är du alltid välkommen att ringa.