Barn vårdavdelning plan 10 U Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Besök oss

Eugeniavägen 23, F10:83, F10:85, SOLNA

Hitta hit

Diagnoser:

Epilepsi, Olika syndrom, Metabola sjukdoma

alla

Inflammatoriska sjukdomar i nervsystemet, spasticitet, trauma (akut och rehabilitering), tumörer i centrala nervsystemet, ryggmärgsbråck och hydrocefalus (vattenskalle). Epilepsiutredningar: Video-EiEG som är en långtidsregistering med samtidig EEG-registrering och videofilmning. Olika röntgenundersökning; magnetkamera, ictal spect, skador och sjukdomar i rörelseapparaten, Barnreumatism, medicinska åkommor

och ögon

På vårdavdelning 10 vårdas barn med sjukdomar i nervsystem och rörelseorgan samt barn med neurokirurgiska diagnoser.

Hit kommer barn från Stockholm och regionen, i vissa fall även från andra län och länder. Här utreds och behandlas barn och ungdomar 0- 18 år med neurologiska diagnoser och 0 - 15 år med neurokirurgiska diagnoser samt barn med skador och sjukdomar i rörelseapparaten. Utredning och behandling sker i nära samarbete mellan neurologer, neurokirurger, ortopeder och barnneurologer.

Vi som arbetar på avdelningen är läkare, sjuksköterskor, barn/undersköterskor, bemaningsassistenter, chefssjuksköterskor, medidcinska sekreterare och köksansvarig. Det finns också sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist, kurator, lekterapeut och psykolog som är knutna till avdelningen.
Dessa yrkeskategorier hjälper till med konsultation och utredning av barn om det skulle behövas.

 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vårdplatserna är fördelade på enkelrum och dubbelrum som är utrustade med toalett och dusch. TV och DVD finns på alla rum. Filmer, Nintendo, spel och leksaker går att låna, fråga personalen.

Elektronik
Mobiltelefon och datorer får användas på avdelningen.
Det finns trådlöst internet som är gratis för alla besökare, KS Guest.

Besökstider
Vi har besökstid från morgonen fram till kvällen. Det
sjuka barnet får bestämma hur mycket besök han/hon
orkar med. Vi ber er respektera andra sjuka barn och
deras anhöriga om ni delar rum eller befinner er i dagrummet.
Avdelningen låses på kvällar efter kl 21:00,
det finns då en ringklocka på utsidan. Inga besökare med pågående infektion

Övernattning
Föräldrar får stanna på avdelningen och övernatta tillsammans
med barnet. Om båda föräldrarna behöver
stanna kvar under natten får de dela på den bäddsoffa som finns på rummet.

Serviceinrättningar
På sjukhusområdet finns ett flertal matställen/caféer där lagad mat kan köpas. Apotek finns vid busstorget utanför huvudentrén.För information om öppettider se informationspärmen på rummet eller fråga personalen.

 

Under besöket

Måltider
Barn som är inskrivna bjuds på alla måltider. Ni säger själva till när barnet vill ha mat. I anslutning till avdelningen finns ett föräldrakök där föräldrar har möjlighet att tillaga och förvara mat. Avdelningen bjuder på frukost till en förälder. Det finns också en kaffeautomat
i dagrummet som är kostnadsfri.

Ronden
Ronden sker vanligtvis mellan kl 09:30–12:00 på vardagar.
På helgerna kan ronden bli senare.

Aktiviteter
På sjukhuset finns frizoner för barn i form av sjukhusclowner, målarverkstad, bibliotek, skola och lekterapi.Personal från dessa verksamheter kommer att besöka barnet på avdelningen och det finns även möjlighet att besöka respektive

Efter besöket

Permission
Om ni går på permission över natten eller helgen med ert barn ber vi er vänligen ta med era tillhörigheter samt plocka ihop och bädda sängen. Detta då vi kan behöva rummet till ett annat akut sjukt barn. Vid permission på några timmar under dagen har ni kvar rummet.