Barn hivmottagning Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, B76, HUDDINGE

Hitta hit

Barnhivmottagningen vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge är landets största mottagning för barn och ungdomar med hiv. Vi sköter helt eller delvis hälften av de cirka 160 barn och ungdomar med känd hivinfektion som finns i Sverige. I teamet arbetar läkare, sjuksköterskor och kuratorer.

Vi ansvarar för utredningar, behandlingar och kontroller. Hit kommer du/eller ditt barn för att träffa läkaren på ett mottagningsbesök, komma till sjuksköterskan för provtagning eller träffa kurator.

Sjuksköterskan tar blodprover på barnet där man bland annat mäter hur mycket virus barnet har i blodet och hur påverkat immunförsvaret är. Genom provresultaten kan läkaren bedöma hur barnet ligger till i sin hivinfektion och om behandling skall påbörjas. Hos de barn som redan får medicin kan provtagning avgöra om eventuella medicinförändringar behöver göras.

Kurator finns till för stöd, samtal och vägledning i sociala frågor.

Vi erbjuder medicinsk smärtlindring med smärtstillande plåster/kräm (Emla) till alla barn som vill ha smärtlindring vid blodprover. Emlaplåster/kräm kan inte användas vid kapillärprovtagning/stick i fingret. Plåstren sätts på minst två möjliga provtagningsställen och ska i de flesta fall sitta på huden en timme för att få tillräcklig effekt, variationer kan förekomma. Efter att plåstren tagits av bör man vänta 10-15 minuter innan provtagning.

Kontakt barnhiv

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Tänk på att vara ute i god tid då det finns ganska dåligt med parkeringsplatser vid sjukhuset och även kollektivtrafiken kan vara försenad ibland.

Informationsbroschyrer barnhiv

Under besöket

Tänk på att inte ha stark parfym på grund av allergier.

Efter besöket

Om det uppstår frågor efter besöket är ni välkomna att höra av er till oss på telefonnummer 08-585 853 63.