Barn Endoskopienheten Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Kontakta mig

Journalservice

Ring oss

08-517 77 37

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset, Solna, Eugeniavägen 23, F5:83, SOLNA

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 07:30 - 16:00

Diagnoser:

Inflammatorisk tarmsjukdom, IBD, Celiaki

alla

Gastroesofageal reflux, esofagit, blod i avföringen, buksmärtor

Endoskopienheten F42 för barn och ungdomar finns på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Solna.

Till endoskopienheten kommer barnen före, under och efter skopiundersökningen. Endoskopierna utförs av gastrosektionens läkare samt ibland av barnkirurgerna. På Endoskopienheten finns även en undersköterska och en sjuksköterska.

De flesta endoskopier utförs för diagnostik och kontroll av inflammatorisk tarmsjukdom, celiaki (glutenintolerans) eller gastroesofageal reflux. Då gastro- och koloskopiundersökningarna oftast upplevs som obehagliga i vaket tillstånd, erbjuds alla barn och ungdomar på Astrid Lindgrens barnsjukhus att genomgå undersökningarna i narkos.

Läs mer om narkos/sövning på narkoswebben

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Parkeringsgarage finns i anslutning till sjukhuset men det kan var svårt att hitta plats, varför det är bra att vara ute i god tid om ni tar egen bil.

Med tanke på andra patienter samt utrymme ber vi er ta hänsyn till att endast två anhöriga får medfölja vid besöket (ej syskon).

Under besöket

Ni kommer att träffa en medicinläkare för ett inskrivningssamtal, en narkosläkare för narkosbedömning samt en sjuksköterska för allmän information innan undersökningen.

Efter besöket

Om ni har frågor efter besöket är ni välkomna att ringa oss.