Mottagning Barn endokrinologi Solna

Ring oss

08-517 700 00

Besök oss

Karolinska vägen 37 A, QB83, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Kortvuxenhet

Barnendokrin- och metabolmottagningen heter numera Barn endokrinologi mottagning. Välkommen till Barn endokrinologi mottagning i Solna. Till oss kommer du/ditt barn som har rubbningar i tillväxten (eller andra hormonellt styrda funktioner) eller har någon av hundratals ämnesomsättningssjukdom som ingår i begreppet medfödda metabola sjukdomar.

Mottagningen för endokrina och metabola sjukdomar i Solna tar emot dig (ditt barn) som har rubbningar i tillväxt eller andra hormonellt styrda funktioner, till exempel pubertet eller sköldkörtelfunktion. Vi träffar även dig/ditt barn som har vissa skelettavvikelser och syndrom.

Till oss kommer även du (ditt barn) som har en medfödd ämnesomsättningssjukdom. Hundratals olika sjukdomar med olika svårighetsgrad och behandling ingår i begreppet metabola sjukdomar. Varje sjukdom är i sig ovanlig. Många av dessa sjukdomar upptäcks i det prov som tas på alla nyfödda efter två dygn.

Kontaktinformation Barn endokrinologi mottagning Solna

Endokrinologimottagningen

Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Besöksadress: QB83, byggnad Q, Hiss B, plan 3
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Solna
Telefon: 08-517 775 78

Kontaktinformation metabolmottagningen i Solna

Metabolmottagningen

Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Besöksadress: QB83, byggnad Q, Hiss B, plan 3
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Solna

Metabolsjuksköterska
Telefon: 08-517 773 18

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Du hittar oss på plan 3, uppgång B på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Besöket är avgiftsfritt för barn och ungdomar under 18 år, men vid uteblivet besök skickas räkning. Återbud måste lämnas senast 24 timmar före det planerade besöket.

Antalet parkeringsplatser är begränsat pga sjukhusbyggnation, att finna en plats kan ta tid. Om möjligt ta gärna buss till ditt besök hos oss.

Slå dig ner i väntrummet så kommer vi och hämtar dig när det är din tur.

Behöver du nya tekniska hjälpmedel eller nytt recept för läkemedel eller speciallivsmedel? Skriv gärna en minneslista så ordnar vi det i samband med besöket.

Under besöket

Innan du får träffa doktorn kommer vi att mäta hur lång du är och hur mycket du väger. När du kommer första gången kommer vi också att mäta längden på den eller de föräldrar som följer med dig.

Efter besöket

Vi kan ibland lämna tid för nästa besök i samband med besöket, annars får du en kallelse när det är dags att komma åter.

Provtagning efter besöket

  • Kan ske på vårdcentral eller provtagningscentral.
  • Välj gärna en vårdcentral vars laboratorium är anslutet till Karolinska.
  • Tänk på att många hormonella prov bör tas på morgonen.
  • Kom överens med din vårdgivare om hur svar på blodprover tagna efter eller i samband med besöket ska lämnas.

Mer omfattande hormonutredningar görs vanligen på vår enhet vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge där vi har en utredningsavdelning med övernattningsmöjlighet.