Barn diabetesmottagningen Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Beställa tid

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 800 00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Barnmottagningen Albatross, B57, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Typ 1 diabetes

Välkommen till Barndiabetesmottagningen i Huddinge. Vi hör till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Diabetesmottagningen hittar du på Huddinge sjukhus, Barnmottagningen Albatross, B 57.

Barn med diabetes typ 1 behöver alltid ta insulin. När ett barn eller ung person får diabetes brukar barnet vårdas på avdelning några dagar och kommer sedan till oss på mottagningen för regelbundan besök hos diabetesläkare, diabetessjuksköterska, dietist och kurator. Vi träffar nästan 300 barn och ungdomar under 18 år vid vår mottagning i Huddinge. Vi följer vårt arbete i ett nationellt kvalitetsregister, Nationella Diabetes Registret.

 

Kontaktinformation Barndiabetes Huddinge

Telefon 08-585 800 00

 


 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Barn och ungdomar med diabetes bör ta med alla sina blodsockermätare till besöket och ett urinprov. Om du har diabetes och vill ha körkortsintyg: ta med ett synintyg från optiker som är högst en månad gammalt.

Behöver du nya tekniska hjälpmedel eller nytt recept för läkemedel eller speciallivsmedel? Skriv gärna en minneslista så ordnar vi det i samband med besöket.

Vi vill driva framtidens sjukvård. Därför bedriver vi omfattande forsknings- och utvecklingsarbete och undervisar blivande läkare, sjuksköterskor och dietister. Kanske kommer vi att fråga dig om medverkan i forskningsstudie och ibland kommer du att få träffa personer som är under utbildning tillsammans med din ordinarie vårdgivare.

Broschyrer på olika språk

Under besöket

Före besöket mäter och väger vi alla barn och ungdomar.

Du som har diabetes får hjälp att ladda ner data från dina blodsockermätare och eventuell insulinpump till de dataprogram som vi använder för att tillsammans med familjen se hur det fungerar i vardagen och hjälpa till med förslag till förändringar.

Efter besöket

Vi kan ibland lämna tid för nästa besök i samband med besöket, annars får du en kallelse när det är dags att komma åter. Kom överens med din vårdgivare om hur svar på blodprover tagna efter eller i samband med besöket ska lämnas om det är aktuellt.

Provtagning efter besöket kan ofta ske på vårdcentralen eller provtagningscentralerna. Välj gärna en vårdcentral vars laboratorium är anslutet till Karolinska. Tänk på att många hormonella prov bör tas på morgonen.

Mer omfattande hormonutredningar görs på vår egen utredningsavdelning med övernattningsmöjlighet.