Järva Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, BUMM

E-tjänster 1177

28 juni 2018, 10:14

Under en övergångsperiod ber vi dig göra dina ärenden direkt via 1177 . Till hösten kan du återigen använda dina E-tjänster på vår hemsida.

Vi stänger den 1 september 2018

29 juni 2018, 14:07

Den 1 september 2018 stänger Astrid Lindgrens barnsjukhus BUMM (barn- och ungdomsmedicinsk mottagning) i Järva. Våra patienter kan i framtiden vända sig till Bromma BUMM eller Sollentuna BUMM som också tillhör Astrid Lindgrens barnsjukhus.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 700 45

Telefontider idag

08:00 - 10:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 10:00
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-517 700 45
  • Återbud: 08-517 700 45

Besök oss

Rinkebysvängen 70D, Plan 3, SPÅNGA

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
  • Fredag 08:00 - 12:00

Diagnoser:

Astma och allergi, Fetma

alla

Enures och urinsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar etc.

BUMM är en medicinsk specialistmottagning för barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Här arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor och medicinska sekreterare i team med barnet i fokus.

Ni är välkomna till oss på remiss från barnavårdscentral, vårdcentral, skolläkare eller barnsjukhus.

På våra Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, BUMM utreder och behandlar vi barn och ungdomar. Vi har ett kontinuerligt och nära samarbete med kollegor och övriga specialister på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Barn- och ungdomspsykiatri (BUP), barnomsorg, skola, socialtjänst och lokala habiliteringsteam är andra vårdgivare och instanser som vi har nära kontakt med. Remiss kan komma att vidarebefordras till annan BUMM inom Astrid Lindgrens Barnsjukhus med kortare väntetid.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Kom 15 minuter före bokat läkarbesök. Ta gärna med BVC-kort eller tillväxtuppgifter från skolhälsovården.

Om tiden inte passar

Om ni behöver boka om eller boka av tiden ska ni göra det så snart som möjligt, dock senast 24 timmar före besöket. Detta gör ni genom att kontakta mottagningen via Mina Vårdkontakter eller på telefon.

Besöket är avgiftsfritt för barn under 18 år, men om ni uteblir eller avbokar försent debiteras besöket utifrån gällande taxa för besök inom specialistvården.

Undvik att använda parfymerade hud- och kroppsvårdsprodukter vid mottagningsbesöket då många av våra patienter har allergier.

LMA-kort och reservnummer

Om barnet saknar svenskt personnummer är det viktigt att ni tar med LMA-kort och barnets reservnummer och visar det vid besöket.

Under besöket

Hos oss kommer du och ditt barn att få träffa olika yrkeskategorier, såsom barnläkare och barnsjuksköterskor som arbetar i team med ditt barns bästa i fokus. Vid behov finns möjlighet att träffa psykolog.

Efter besöket

Har du tagit några prover vid besöket får du svar antingen per brev, med ett telefonsamtal från doktorn eller vid nästa besök på mottagningen.

Uppstår andra frågor är du välkommen att kontakta mottagningen.