Mottagning Trafikmedicin Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Kontakta mig

Begäran om intyg

Beställa journalkopia

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 864 00

Besök oss

Hälsovägen, S31, HUDDINGE

Större karta och reseplanerare Hitta hit

Diagnoser:

Demens, Stroke

Vid Trafikmedicinsk mottagning i Huddinge görs utredningar och lämplighetsbedömningar för körkortsinnehav hos personer med sjukdomar eller skador.

Länkar

Vi vänder oss i första hand till personer som redan har körkort. Mottagningen är speciellt inriktad på kognitiva bedömningar och de vanligaste sjukdomarna hos våra patienter är kognitiv svikt/demens och stroke/neurologisk sjukdom. För utredning av drog- eller alkoholrelaterade frågeställningar hänvisas till exempelvis beroendemottagning.

Från och med den 1 september 2019 kan Mottagning Trafikmedicinskt Centrum inte längre ta emot personer med neuropsykiatriska diagnoser som vill ansöka om körkortstillstånd.

Sektionsansvarig: Catarina Lundberg

Telefon: +46 8 585 864 03

E-post: Catarina Lundberg

 

Tf. Verksamhetschef: Dorota Religa

Kontakt via e-post: Chefsassistent Alina Lepeskevic

Inför besöket

På mottagningen arbetar läkare, psykologer, arbetsterapeut, administratör/assistent och testledare/assistent. Din utredning anpassas efter ditt individuella behov.

Under besöket

Ett vanligt inslag i utredningen är en neuropsykologisk undersökning. Den genomförs vid ett tillfälle och tar ungefär tre timmar med 10-15 minuters paus efter halva tiden.

Efter besöket

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Resultatet av undersökningen skickas till inremitterande läkare (iförekommande fall) och du får också besked om ev ytterligare undersökningar behövs. I vissa fall kommer du att följas upp och genomgå ny testning regelbundet.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.