Infektionsmottagning 2 Huddinge

Ring oss

08-123 871 29
08-123 871 72

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Onsdag 13:00 - 14:00
  • Måndag - Fredag 08:15 - 09:15

Besök oss

Ambulansgatan 10B, I. 56, HUDDINGE

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 07:30 - 16:00
  • Fredag 07:30 - 14:00

Diagnoser:

Hiv/aids, Immunbristsjukdom, Nedsatt immunförsvar

På mottagningen behandlar vi patienter som lever med hiv och hos oss kan du få svar på dina frågor om hiv. Vi tar även emot patienter med HTLV och nedsatt immunförsvar efter till exempel transplantation eller cancerbehandling som kommer till oss för förebyggande inhalationer. Vi som arbetar på mottagningen är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och kuratorer. Mottagningsarbetet är nära kopplat till vår forskningsenhet.

 

Ni hittar våra digitala tjänster i Alltid öppet

Hur du får tid hos oss

Vi får först en remiss från din husläkare eller annan vårdgivare. Vi kommer därefter kontakta dig med en skriftlig kallelse. Den innehåller tid, plats och namn på läkare du kommer att träffa.

Behandlingar

Inhalationsbehandling

Först får du andas in en medicin som heter Bricanyl turbuhaler, för att underlätta andningen. Sedan andas du in ett läkemedel som heter Pentacarinat. Pentacarinat skyddar mot en särskild lunginflammation, som du med lågt immunförsvar kan få. Besöket kan ta upp till 30 minuter. Du kan utföra dina vanliga aktiviteter efter besöket.

Din behandlande läkare ska ordinera medicinerna som du tar med till besöket.

Verksamhet för unga vuxna som lever med Hiv

Du som är mellan 18–30 år har möjlighet att ta del av vår verksamhet för unga vuxna som lever med hiv. Syftet är att du ska få ökad kunskap om hiv, att få möjlighet att dela erfarenheter med andra i samma situation i ett tryggt sammanhang.

Konferens

Konferensen för unga vuxna (18–26 år) äger rum första helgen i oktober varje år. Vi håller till på en kursgård i närheten av Stockholm. Under dagarna får du möjlighet att dela erfarenheter, lyssna till intressanta föreläsningar och umgås med nya vänner.

Mentorsprogram

Mentorsprogrammet (18–30 år) är för dig som vill vara ett stöd eller få stöd från en ung vuxen i samma situation. Mentorsprogrammet är en pågående verksamhet under året med träffar varje månad. Du får en utbildning i mentorskap och möjlighet att träffa nya vänner.

Om du har frågor angående Konferensen för unga vuxna eller Mentorprogrammet kontakta kan du kontakta mottagningen.

Inför besöket

  • Ta med legitimation till besöket.
  • Behöver du tolk, kontakta mottagningen i god tid före ditt besök.
  • Ta gärna med en lista på dina läkemedel.
  • Vård för hiv är avgiftsfri, Pentacarinatinhalationer betalas enligt gällande taxa.
  • Avbokning ska ske senast 24 timmar innan planerat besök.
  • Kom i god tid, det kan vara svårt att hitta parkering.

Hitta till mottagningen

Under besöket

Patientansvarig läkare

Alla patienter som behandlas för hiv hos oss har en patientansvarig läkare, PAL, som i så stor utsträckning som möjligt är den som sköter din hiv-behandling.

Patientansvarig sjuksköterska

I samband med besked om hiv-diagnos får du träffa en sjuksköterska som följer din väg genom vården, ger stöd och råd om din sjukdom, vård och behandling. Du kan nå din patientansvariga sjuksköterska, PAS dagtid / vardagar för frågor om hiv-behandling och annan rådgivning. Patientansvarig sjuksköterska kan också hjälpa dig att få kontakt med kurator på mottagningen.

Patientansvarig kurator 

När du fått besked om hiv-diagnos får du även träffa en kurator. Kuratorn erbjuder stödsamtal, krissamtal, rådgivning i sociala frågor och anhörigsamtal. Kuratorn ansvarar även för smittspårning.

Hiv mottagningen för unga

Du som är ung (16–24 år) och lever med hiv har möjlighet att komma på dina mottagningsbesök på kvällstid.  

Mottagningen är ett samarbete med Barnhiv-mottagningen, Astrid Lindgrens barnsjukhus, med syfte att på ett strukturerat sätt föra över ungdomarna till vuxenvården och gradvis förbereda dem att själva ta ansvar för sin medicinering och vård.

Forskningsenhet

På mottagningen finns en enhet för forskning inom HIV som består av två sjuksköterskor och en undersköterska som arbetar med forskning på heltid. Studierna leds av olika infektionsläkare från kliniken.

Vi arbetar med ett flertal olika studier bland annat läkemedels- och livsstilsstudier. Som patient kan du bli tillfrågad att vara med i en studie då din läkare skulle tycka att det passar. Det är alltid frivilligt att delta.

Om du är du intresserad av att veta mer, meddela din läkare eller sjuksköterska på mottagningen.

Efter besöket

Vi kommer att kalla dig regelbundet för återbesök.

Har du frågor gällande tidbokning, recept, vill avboka eller omboka din tid eller vill ha allmän information kontaktar du mottagningen på telefonnummer som står högst upp på sidan.

Vi uppmuntrar dig att använda Alltid öppets e-tjänster för att förnya recept av eller omboka besök. 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via våra mottagningar på 1177. Lämna synpunkter och klagomål(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här. Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Tf. Bitr Verksamhetschef Omvårdnadsområde Huddinge
Theres Sanders
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge A40 Kuben  
141 86 Stockholm

Skicka egenremiss till oss

Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:

Alltid Öppet
Leta upp mottagningen i appen Alltid Öppet. Fyll i information för egenremiss. Om du inte har appen, finns beskrivning om hur du hämtar ”Alltid öppet” här.

Post /blankett
Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.

Mer information
Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs mer om egenremiss och hur det fungerar på karolinska.se.

Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.