Medicinsk intermediärvårdsavdelning MIMA Huddinge

Ring oss

08-123 825 20

Besök oss

Hälsovägen 13, B46, 14157, Huddinge

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

MIMA är en intermediärvårdsavdelning och du som patient kan bli inskriven och utskriven dygnet runt. Vi tar emot patienter direkt från akutmottagningen och andra avdelningar som är i behov av fortsatt avancerad vård. Som patient vårdas du hos oss ett par dygn för utökad övervakning, extra kontroller eller speciell behandling som kräver avancerad sjukvård för att sedan flyttas till annan avdelning när behovet förändras. På MIMA vårdar vi patienter med diagnoser som exempelvis andningssvikt, intoxikation, ketoacidos och sepsis eller de som kräver högre och intensiv övervakning av sina vitalparametrar.

Inför besöket

Eftersom det är oplanerat att komma till oss kan det vara bra om en närstående till dig kan hjälpa till med att komma in i efterhand om det är något speciellt du behöver som du missade att ta med. Lämna dina värdesaker hemma eller be en närstående komma och hämta det som är värdefullt. Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker. Observera att blommor, parfym, starka dofter och nötter inte får tas in på avdelningen.

Under besöket

Avdelningen tar emot akut sjuka patienter under hela dygnet. Under din vistelse kommer du dagligen att få träffa ett team som består av läkare, sjuksköterska och undersköterska. Samt vid behov fysioterapeuter, kurator, dietist, etc. 

Vi har fria besökstider. Anhöriga får gärna kontakta avdelningen innan besök. Vid behov och i samråd med personal kan anhöriga stanna dygnet runt. Av säkerhets- och arbetsmiljöskäl ber vi er att vara max två personer inne hos patienten. Viktigt är att man som besökare inte har förkylningssymtom eller andra symtom på covid-19.

Efter besöket

Efter att du varit hos oss blir du oftast flyttad till en annan vårdavdelning. Om du har frågor när du har kommit hem är du välkommen att ringa avdelningen. 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via våra mottagningar på 1177.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här. Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan. 

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Verksamhetschef Omvårdnadsområde Huddinge
Sara Schulz
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge A40 Kuben  
141 86 Stockholm