Dagkirurgi - ortopedi och gynekologi K59 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, K59, Kirurgigatan 3, plan 8, HUDDINGE

Hitta hit

K59 är en sjukhusgemensam dagkirurgisk enhet i Huddinge. Till en början ska teamet där korta köerna till ortopediska och gynekologiska operationer. Målgruppen är patienter som kan komma och gå hem samma dag, och som är friska utöver den ortopediska skada eller gynekologiska åkomma de har. Vi finns på Kirurgigatan, plan 5, Huddinge.

Operationer som görs på dagkirurgen är artroskopisk kirurgi vid axel, knä och andra ledskador, fotkirurgi, hand/handledskirurgi samt akut "mindre" kirurgi av frakturer i hand/handled/fot/fotled och liknande.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Det är viktigt att du följer anvisningarna enligt nedan inför din operation. Följs inte anvisningarna kan operationen ställas in. Besöksavgiften återbetalas inte.

Förberedelser inför operation

  • Köp två tvättsvampar (Descutan) på apoteket. Duscha enligt anvisningen på kvällen före samt operationsdagens morgon.
  • Du får inte äta eller dricka. Fasta minst 6 timmar före operationen.
  • Du får inte ha några småsår, rispor, plitor, insektsbett eller skavsår på den kroppsdel du ska operera. HUDEN MÅSTE VARA HELT INTAKT.
  • Lämplig klädsel: en kortärmad skjorta/blus eller pikétröja (ej T-shirt).
  • Kör inte bil till och från sjukhuset. Du bör ha någon anhörig som hämtar dig och hjälper dig efter operationen.
  • Använd inte kosmetika, parfym eller nagellack på operationsdagen. Du får ej heller ha lösnaglar.

Under besöket

Vid ankomst till sjukhuset anmäler Du Dig i en av sjukhusets centralkassor som finns i huvudentrén och i entrén vid R2-ingången. Ta med din kallelse, legitimation och eventuellt frikort. Kassorna är kontantfria, vilket innebär att man kan betala med betalkort eller mot faktura. Du anmäler Dig även om Du har frikort. Besöket kostar 350 kronor. Frikort/högkostnadskort gäller. Barn under 18 är är avgiftsbefriade.

Ta gärna med något att läsa eftersom det kan förekomma viss väntetid.

Rökfri miljö

Sjukhusets inomhusmiljöer är helt rökfria och det är endast tillåtet att röka utomhus vid anvisade platser. Det är viktigt att rökning sker vid våra rökplatser för att förhindra att tobaksrök tränger in i sjukhusets lokaler och ventilationssystem.

Efter besöket

Har du frågor angående din operation eller om du blir sjuk eller infekterad kontakta vårdplaneringen. Telefonnummer 08-585 821 31och välj 2 för vårdplaneringen.

Välkommen!