Onkologi avdelning 1

12 april 2018, 16:37

Den 1 mars flyttade Avdelning P14 i Solna från lokalerna i Radiumhemmet till A23b.

I och med flytten bytte avdelningen namn till Onkologi avdelning 1.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 720 93

Besök oss

Karolinska vägen 22, Solna, A2:03 b-sida, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Fredag 13:00 - 19:00

Diagnoser:

bröstcancer, sarkom, tyroideacancer

Onkologi avdelning 1 är en onkologisk vårdavdelning där vi vårdar dig med med bröstcancer, sarkom och tyroideacancer. Tidigare hette avdelningen P14.

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Cancerrådgivning - Vårdguiden

Standardiserade vårdförlopp, SVF

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Ta med legitimation

Du måste alltid ta med dig giltig legitimation vid besök inom sjukvården för att inga förväxlingar ska ske mellan patienter.

Mediciner

Mediciner som du behöver får du på avdelningen. Har du mediciner som är ovanliga, ta gärna med så att det räcker under några dagar. Tala alltid om för din läkare om du har med dig egen medicin.

Vi behöver din hjälp när det gäller din medicinering. Genom att säga till och ifrågasätta om du undrar över något eller om du tycker något verkar konstigt kring den behandling du får hos oss kan du göra en insats.

Kläder och egen kudde

Ta gärna med egna skor, tofflor, morgonrock och kläder, gärna märkta med ditt namn. Sjukhuset har inte möjlighet att ansvara för eller tvätta dina privata kläder. Vill du så får du självklart ta med egen kudde.

Värdesaker

Undvik att ta med dig pengar, smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dina värdesaker.

Under besöket

Anhöriga

Anhöriga får självklart följa med dig på besök samt ringa oss och fråga om ditt hälsotillstånd. All personal har tystnadsplikt. Som patient bestämmer du själv vilka vi pratar med och vilken information vi ger. Vi ser gärna att du begränsar antal anhöriga som vi har kontakt med.
Besökstider

Anhöriga är välkomna att besöka dig på vårdavdelningen. Våra besökstider är klockan 13.00-19.00. Övriga tider kan besök ordnas efter överenskommelse.

Enkelrum- kan jag få det?

På vårdavdelningen finns ett begränsat antal enkelrum. Det är dina medicinska behov som avgör om du kan få enkelrum. I enkelrum går det i normala fall ordna så att en anhörig kan sova över

Internet

Vi har tillgång till publika trådlösa nätverk, fråga personalen

Mat

Vi serrverar frukost, lunch, mellanmål och middag. Har du speciella behov avseende din kost så kan vi ordna det. Vill du ta med din egen mat går det bra, men rådgör med personalen då vi har begränsade möjligheter att förvara personlig mat på avdelningen. Den mat och dryck som vi serverar ingår i patientavgiften.

Telefon

Vid besök eller om du ligger inne som patient hos oss går det bra att använda din egen mobiltelefon. På andra delar av sjukhuset kan det finns begränsningar vad gäller användandet av mobiltelefon, titta på skyltarna. Vi kan även ordna en fast telefon till dig, avgiften kommer på din telefonräkning.

Tv och radio

Tv finns i dagrummen. Tala med personalen på avdelningen om du vill hyra en egen tv. Radio finns vid varje säng.

Cancerrådgivning - Vårdguiden

Efter besöket

Kontakta oss efter utskrivning

Dagtid vardagar

Kontakta din kontaktsjuksköterska på din mottagning.

Du kan även kontakta mottagningarna när det passar dig via e tjänsten Mina vårdkontakter.

Läs mer om Mina vårdkontakter på deras webbplats

https://minavardkontakter.se/C125755F00329208/p/startpage

Kvälls och nattetid

Är du patient hos oss och har akut behov av råd kring din sjukdom och behandling kan du kontakta oss på vårdavdelningen.

Du kan även alltid kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Läs mer på deras webbplats

http://www.1177.se/Om-1177/1177-Sjukvardsradgivningen/