Onkologisk mottagning och behandlingsavdelning, Danderyds sjukhus

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Beställa tid

fler e-tjänster

Ring oss

08-123 569 93

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 07:30 - 15:30
  • Fredag 07:30 - 14:30

Besök oss

Danderyds sjukhus, Hus 14, plan 3, entréplan, DANDERYD

Hitta hit

Diagnoser:

cancer i mage och tarm

På onkologiska mottagningen och behandlingsavdelningen vid Danderyds sjukhus utreder och behandlar vi dig med cancertumör i mage och tarm. Cancerbehandling ges främst i form av cytostatika. Mottagningen tillhör Karolinska Universitetssjukhuset.

Hur du får tid hos oss

Vi måste först få en remiss från din husläkare eller annan vårdgivare. Du kommer sedan att få en skriftlig kallelse skickad till dig. Denna innehåller tid, plats och namn på läkaren du kommer att träffa.

Remissen går till någon av verksamheterna på Karolinska sjukhuset eller Danderyds sjukhus. Vänligen kontrollera noga vart du ska.

Information som underlättar kontakten med mottagningen

För att förhindra telefonköer och underlätta för dig som patient har vi en telefonsvarartjänst som registrerar ditt samtal så att vi kan återkomma till dig under dagen.

Om du saknar tonvalstelefon eller inte kan använda knapparna på din telefon vänta till efter röstmeddelandet och tala in namn, personnummer och telefonnummer efter signalen så få du en tid när vi ringer upp dig.

Kontaktsjuksköterska

Vid ditt första besök kommer du att få en namngiven kontaktsjuksköterska.

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Cancerrådgivning - Vårdguiden

Standardiserade vårdförlopp, SVF

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

  • Anmäl dig i kassan, hus 14, plan 3
  • Kom ihåg att ta med legitimation

Mat på medicinska behandlingsavdelningen

På behandlingsavdelningen går det inte att beställa mat men du får gärna ta med dig mat. Vi har kaffemaskin och olika sorters saft och juice.

Värdesaker

Undvik att ta med dig pengar, smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dina värdesaker.

Kliniska studier

På onkologiska kliniken utförs mycket forskning för att hitta bättre cancerbehandlingar. Du kan komma att bli tillfrågad om att delta i en studie. Det är alltid frivilligt att delta i en studie och påverkar inte ditt övriga omhändertagande.
Pågående studier

Under besöket

Mediciner

Vi behöver din hjälp när det gäller din medicinering. Genom att säga till och ifrågasätta om du undrar över något eller om du tycker något verkar konstigt kring den behandling du får hos oss kan du göra en insats.

Wifi - trådlöst Internet

Vi har tillgång till publika trådlösa nätverk, fråga personalen.

Telefon

Vid besök eller om du ligger inne som patient hos oss går det bra att använda din egen mobiltelefon. På andra delar av sjukhuset kan det finnas begränsningar vad gäller användandet av mobiltelefon, titta på skyltarna.

 

Efter besöket

Om du har frågor efter besöket, kontakta oss enligt kontaktuppgifterna högst upp på sidan eller ring din kontaktsjuksköterska.

Akut kontaktbehov kvälls-, nattetid och helger

Är du patient hos oss och har akut behov av råd kring din sjukdom och behandling på kvällstid, nattetid och helger, kan du kontakta oss på någon av våra vårdavdelningar vid Radiumhemmet.

Avdelning P14

Telefon: 08 - 517 720 93

Avdelning P51

Telefon: 08 - 517 780 51

Avdelning P54

Telefon: 08 - 517 743 06

Du kan även alltid kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177