Hematologimottagningen Danderyd

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Förnya recept

Begäran om intyg

fler e-tjänster

Ring oss

08-123 564 64

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 09:00
  • Måndag - Torsdag 13:00 - 14:30
  • Fredag 08:00 - 11:30

Besök oss

Mörbygårdsvägen, Hus 16, plan 3, STOCKHOLM

Hitta hit

Välkommen till hematologimottagningen på Danderyds sjukhus. Här utreds och behandlas du som patient med blodsjukdomar eller förändringar i blodbilden. Vi som arbetar på mottagningen är läkare och sjuksköterskor som alla är en del av Patientområde Hematologi och har ett nära samarbete med övriga enheter inom patientområdet. De sjukdomar som behandlas på mottagningen är myelom och benmärgssvikt.

 

Hematologiskt Centrum blir Patientområde Hematologi!

På Karolinska Universitetssjukhuset införs nu ett nytt sätt att organisera vården vilket innebär att vården kommer att planeras och utformas utifrån patienternas behov. För att utredning och behandlingsbeslut skall bli bra har vi samlat specialistläkare och sköterskor inom varje diagnos (och sådana diagnoser som liknar varandra) till en geografisk plats. För oss blev det fyra så kallade "patientflöden"  (Benmärgssvikt och Leukemi, Myelom, Lymfom, Koagulation) som koncentreras till någon eller några av de sjukhus som vi finns på.

För dig som patient betyder det att du kommer att utredas och träffa din fasta läkare, det vill säga din  patientansvarige läkare (PAL) på någon av våra avdelningar eller mottagningar i Solna, Huddinge eller Danderyd. Var din behandling sedan kommer ske bestäms i samråd med din läkare.

Vi kommer införa detta stegvis under kommande året. Det sker genom att nya patienter får komma till det sjukhus där det patientflöde man tillhör sköts. En del av er som redan idag är våra patienter kommer alltså att få träffa er läkare och kontaktsjuksköterska på en annan mottagning än tidigare. Var därför observant på din kallelse inför kommande läkarbesök.

Du kommer få mer information vid kommande besök hos oss. Om du har frågor kontakta din kontaktsköterska i första hand eller någon av våra mottagningar.


 

Hur får du en tid hos oss

Vi får först en remiss från din husläkare eller annan vårdgivare. Vi kommer därefter att kontakta dig med en skriftlig kallelse. Denna innehåller tid, plats och namn på läkaren du kommer träffa.

Information om kontakt med mottagningen

Har du frågor gällande tidsbokning, recept, vill avboka eller omboka din tid eller få allmän information kontaktar du mottagningen på telefonnummer som finns i den röda rutan ovan. 

Vi uppmuntrar dig även att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster för att förnya recept
1177

Mottagningen är inriktad på

• Utredning av nya patienter med oklara hematologiska tillstånd.
• Behandling och uppföljning av patienter med kroniska blodsjukdomar.
• Benmärgsprovtagning.

Behandlingsverksamheten är inriktad på

• Blodtransfusion.
• Venesectio, det vill säga blodtappning.
• Viss infusionsbehandling.
• Viss cytostatikabehandling.

Den hematologiska verksamheten på Danderyds sjukhus tillhör organisatoriskt Patientområde Hematologi, Karolinska Universitetssjukhuset Solna.

Cancerrådgivning - Vårdguiden

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Blodcancerförbundet

Inför besöket

Vänligen gå via kassan inför ditt besök, även om du har frikort.

Hitta hit

Hematologimottagningen ligger i Hus 14, plan 3. Från huvudentrén gå direkt höger förbi apoteket ned i korridoren till hematologimottagningen, skyltar finns i taket.

Under besöket

Tänk på att starka dofter och parfym kan orsaka svåra besvär hos både patienter och personal.

Efter besöket

Har du några funderingar över vården eller annat kring din sjukdom, tveka inte att ringa oss under våra telefontider (se telefonnummer i röda rutan högst upp på sidan).

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan Din vård på Karolinska för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.