Intensivvårdsavdelningen Huddinge

Vi flyttar 11 april 2018!

26 februari 2018, 17:23

Den 11 april flyttar Intensivvårdsavdelningen tillfälligt från B46 till B52 fram till december 2018.

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Huddinge.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 808 32

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Barngatan 46

Hitta hit

Till Intensivvårdsavdelningen (IVA) kommer patienter som behöver övervakning och behandling dygnet runt i samband med mycket svårt sjukdomstillstånd, till exempel svåra infektioner eller om du genomgått ett omfattande kirurgiskt ingrepp som till exempel transplantationskirurgi.

På intensivvårsavdelningen (IVA) arbetar läkare, intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter(sjukgymnaster) i team och har ett nära samarbete med varandra för att ge dig som patient bästa möjliga vård.

Avdelningen är utrustad med en hel del medicinsk apparatur och övervakningsutrustning som kan behövas för att behandla och övervaka dig som patient. Patienterna lämnas aldrig ensamma på sal utan det finns personal dygnet runt.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Besökstider

Vi har inga bestämda besökstider, utan ni är välkommen när det passar, helst inte under patientvilan mellan kl.12:00-13:00. Anhöriga och vänner, även barn är välkomna att besöka Intensivvårdsavdelningen.

Tänk på att inte använda starka dofter och att inte ta med blommor till Intensivvårdsavdelningen på grund av allergi- och infektionsrisken.
Om du som anhörig känner dig osäker på om att du kan besöka oss med en exempelvis förkylning, är du välkommen att ringa till intensivvårdsavdelningen.

Avdelningen är alltid låst, så vid ditt besök använd porttelefonen vid dörren, uppge ditt namn och vem du avser besöka så möter personal upp er.

Ytterkläder

Häng gärna av er ytterkläder i ett av våra låsbara skåp och förvara ej värdesaker i skåpet. Intensivvårdsavdelningen kan inte ta ansvar för tillhörigheter, även om de förvaras inlåsta. Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder.

Patienttillhörigheter/värdesaker

Vi ber dig som anhörig att ta hand om de värdesaker så som plånbok, smycken, mobil etc och kläder som inte behövs för din närstående under sjukhusvistelsen.

Sprita gärna av dina händer före, under och efter ditt besök hos oss.

Välkomna!

Under besöket

Patienttillhörigheter/värdesaker
Sjukhuset/Intensivvårdsavdelningen kan inte ta ansvar för besökares värdesaker eller andra tillhörigheter. Vi ber även dig som anhörig att ta hand om de värdesaker så som plånbok, smycken, mobil etcetera och kläder som inte behövs för din närstående under sjukhusvistelsen.

Rökning
Rökning är förbjudet, men tillåtet på vissa markerade platser utanför sjukhuset.

Wifi
Du kan använda din bärbara dator/mobi/läsplatta hos oss om din dator/mobil/läsplatta kan ansluta mot det trådlösa nätverket K-guest från listan över tillgängliga nätverk.
Tänk på att sjukhuset/intensivvårdsavdelnignen inte ansvarar för era värdesaker eller andra tillhörigheter!

  • Aktivera/Avaktivera Wi-Fi
  • Välj Inställningar
  • Klicka på Wi-Fi
  • Aktivera Wi-Fi
  • Välj nätverk K-guest för ansluta till i den lista som dyker upp.

Efter besöket

Kvarglömda patienttillhörigheter/värdesaker kan ibland finnas kvar hos oss på Intesivvårdsavdelningen om dessa inte följt med patienten upp till ansvarig avdelning efter vistelsen hos oss. Saknar ni något är ni välkomna att ringa vår sekreterare 08-585 809 55.