Mottagning post covid Huddinge

Ring oss

08-123 843 00

Telefontider idag

08:00 - 12:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 12:00

Besök oss

Hälsovägen 13, K 59, 14157, Huddinge

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 17:00

Postcovidmottagningen är multidisciplinär och ett samarbete mellan flera Teman och Funktioner på Karolinska, organiserad i en samverkansstruktur.

Post covid mottagningen på Karolinska tar emot patienter i behov av specialiserad utredning och vård. Vår mottagnings främsta uppgift är att utreda och behandla patienter som redan genomgått en grundläggande utredning i primärvård. Det är därför inte säkert att du kan få vård på denna mottagning. För att komma till oss behöver din husläkare inkomma med en remiss. Du kan också själv skicka in en egenremiss. Se länk.

Skicka egenremiss till oss

Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:

1177

Logga in på "mina sidor" 1177.se. Leta upp mottagningens namn (Mottagning post covid huddinge) och fyll i information för egenremiss. Följ länk till mina sidor 1177.se

Post /blankett

Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.

Mer information

Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.

Mottagningen arbetar med utredning, diagnostik och behandling utifrån patientens individuella behov.

Uppdraget innebär att erbjuda uppföljning, utredning och behandling för:
1. Patienter som ej sjukhusvårdats i samband med covid-19 sjukdom men som efter mer än tre månader efter insjuknandet fortfarande lider av en allvarlig negativ påverkan på funktion, arbetsförmåga och livskvalitet utan förbättring trots rehabiliterande insatser.

2. Patienter som sjukhusvårdats på Karolinska i samband med covid-19 sjukdom och varit i behov av andningsunderstöd eller höga syrgasflöden och har haft utbredda lungförändringar på röntgen samt ett komplicerat vårdförlopp.

På postcovidmottagningen i Huddinge finns samlad medicinsk kompetens som krävs för att ge dig bra sjukvård, utredning och inte minst rehabilitering som är en viktig del i din post-covid vård. På mottagningen samarbetar olika specialiteter och professioner för att kunna erbjuda dig ett multidisciplinärt omhändertagande. Våra läkare har kompetens inom bland annat lung- och infektionsmedicin, kardiologi, allmänmedicin, radiologi, neurologi och rehabilitering. På mottagningen arbetar förutom läkare och omvårdnadspersonal, även fysioterapeuter, psykologer, kurator och arbetsterapeut runt dig som patient, utifrån dina behov.

Du som tidigare har vårdats på postcovidmottagningen i Solna kommer att få information om din fortsatta vård på Karolinska. Ett personligt brev skickas till dig under vecka 45.

Alla patienter som ställts på väntelista efter remissbedömning kommer att kallas till postcovidmottagningen, Huddinge. Just nu har vi viss väntetid, och har du behov av vård i väntan på kallelse till oss skall du ta kontakt med primärvården.

Inför besöket

  Telefonen är öppen mellan 8.00-12.00 måndag - torsdag helgfria dagar. Där kan du lämna ett meddelande så att vi kan ringa upp dig. Tel: 08-123 843 00. Efter telefontid hänvisar vi till 1177 där meddelande kan lämnas dygnet runt.

  • Läs kallelsen noga för att se var mottagningsbesöket kommer att ske. Även om det står om några förberedelser behöver göras inför besöket
  • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna med kommunala färdmedel.
  • Ta med lämpliga kläder som du tror passar för den typ av besök som du skall ha
  • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud senast 24 timmar innan på det telefonnummer som finns angivet på kallelsen eller meddelar det via 1177. Uteblivet besök debiteras, det gäller även barn under 18 år eller om du har frikort.
  • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om du är sjukt eller känner förkylningssymtom

Under besöket

  • Anmälan sker vid en av Karolinskas centralkassor alternativt vid en av våra självincheckningsterminaler som du som har frikort eller av annan orsak ej skall betala kan registrera dig i. Gå sedan till den internadress som står angivet på din kallelse. Det är viktigt att du registrerar dig vid varje besök, det gäller även om du inte skall betala för det är på så sätt som dit besök registreras

Efter besöket

  • Om du har några frågor kring besöket du gjort, kontakta oss via telefon eller via 1177. Kontaktuppgift finns på din kallelse.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Efter ditt besök - synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Linda Holmström, verksamhetschef
Karolinska Universitetssjukhuset
ME Medicinsk psykologi
171 76 Stockholm