Beteendemedicinsk smärtbehandling Solna

Vi flyttar och byter namn den 8 maj 2018!

21 mars 2018, 12:47

Den 8:e maj 2018 flyttar vi till Karolinska vägen 37A. I samband med flytt kommer vi även byta namn till Mottagning Medicinsk psykologi.

Eftersom vi kommer att finnas på tre olika våningsplan i byggnaden är det viktigt att du kontrollera internadressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 779 29

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, Smärtcentrum Solna, P8:01b, byggnad P8, plan 1

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

Diagnoser:

Långvariga smärttillstånd

I Solna tar vi emot barn och vuxna från hela landet med långvarig och svårbehandlad smärta. Målet med behandlingen är att göra mer av det som är viktigt i livet – även om man har ont. 

Till Beteendemedicinsk smärtbehandling kommer barn och vuxna med långvarig och svårbehandlad smärta. Här får du träffa psykolog, läkare och i vissa fall även sjukgymnast. Vi jobbar tillsammans för att du ska öka din förmåga att fungera i din vardag och öka din livskvalitet. Målet med behandlingen är att du ska kunna göra mer av det du värderar högt i livet.

De flesta som kommer till oss har plågats av sin smärta i många år, har träffat olika behandlare och fått många olika förklaringar till sin smärta. De har också provat otaliga lösningar för att få bukt med det onda. Vi utreder inte om skada eller sjukdom är orsaken till din smärta, det ska vara gjort av din vanliga läkare. Vi gör en noggrann medicinsk analys av din smärta och hur du hanterar den för att komma fram till vilken behandling som passar dig bäst.

Vi tar emot barn och vuxna från hela landet. För att vi ska kunna bedöma om vi kan ta emot dig behöver vi alltid en konsultationsremiss.

Här kan du ladda ner vår Patientbroschyr.

Inför besöket

Beteendemedicinsk smärtbehandling finns på Smärtcentrum i Radiumhemmet. Gå in genom stora entrén i Radiumhemmet och anmäl dig i kassan. Följ sedan skyltarna till Smärtcentrum. 

Barn

Fyll i frågeformulären du fick med kallelsen och ta med till besöket. Om du inte har fyllt i formulären, kom 30 minuter innan besöket.

Vuxna

Fyll i frågeformulären du fick med kallelsen och ta med till besöket.Om du inte har fyllt i formuläret, kom 30 minuter innan besöket.

Under besöket

Första gången du kommer får du träffa läkare och psykolog. Barn under 18 år kommer tillsammans med förälder/vårdnadshavare. Utomlänspatienter kallas enligt särskilt schema. 

Efter besöket

Cirka 1 vecka efter att du träffat läkare och psykolog ringer psykolog dig för att diskutera den bedömning vi har gjort och vilken behandling som passar dig. Sedan sätter vi upp dig på väntelista för behandling. Utomlänspatienter kallas enligt särskilt schema.

Praktisk information

Besök sidan Din vård på Karolinska för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.