Fysioterapimottagning Barn, Solna (nya sjukhuset)

Vi flyttar den 16 april 2018

12 april 2018, 16:33

Fysioterapimottagningen Barn Solna i nya sjukhusbyggnaden flyttar 16 april 2018 till Eugeniavägen 3. Där kommer vi att finnas på internadressen D4:51.

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Ring oss

08-517 776 12

Besök oss

Akademiska stråket 14, Ta hiss F till plan 3, (Internadress F3:76), STOCKHOLM

Hitta hit

Det är viktigt för alla att kunna röra på sig och det gäller inte minst för barn och ungdomar. Om ditt barn har skadat sig, blivit opererat eller har drabbats av sjukdom, kan insatser av en fysioterapeut vara viktiga. Det kan handla om att komma igång efter en operation, det kan gälla en motorisk bedömning eller en bedömning av andningsfunktionen. Fysioterapimottagning inom barn i Solna kommer delvis att vara kvar i Astrid Lindgrenhuset, och kommer delvis att ha verksamhet i det nya sjukhuset. Denna sida hanterar det som flyttar till det nya sjukhuset.

Länk till Fysioterapimottagning Barn i det gamla Astrid Lindgrenhuset.

Vid många tillstånd är fysioterapeutiska insatser en viktig del i tillfrisknandet. I många fall är det en förutsättning för att till exempel kirurgisk behandling ska fungera optimalt. På Karolinska erbjuds barn och ungdom högspecialiserad fysioterapi.

Fysioterapeuterna på Karolinska undersöker, bedömer, behandlar och erbjuder träning efter ditt barns specifika behov. Vi medverkar även till att utprova och anpassa olika typer av hjälpmedel och har ett gott samarbete med andra barnfysioterapeuter på kommun-, läns- och riksnivå.

För att få komma till oss krävs remiss från Astrid Lindgrens Barnsjukhus eller Barn- och ungdomsläkarmottagning.

 

Vårt mål är att ditt barn som patient ska få optimal rörlighet, styrka och funktion.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

  • Läs kallelsen noga - där står det om du skall till mottagningen i Astrid Lindgrenhuset eller till det nya sjukhuset. Där står det också om ditt barn behöver göra några förberedelser inför besöket

  • När du skall träffa fysioterapeut på det nya sjukhuset skall du anmäla dig i sjukhusets huvudentré i den nya sjukhusbyggnaden. Mottagningen finns sedan på Eugeniavägen 3, D4:51. 

  • Information om hur du hittar hit och var du kan parkera finns här.

  • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
  • Ta med lämpliga kläder till ditt barn, till exempel korta shorts, kortärmad tröja och gymnastikskor
  • Barn under 18 år är avgiftsbefriade. Om ditt barn inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att ni ringer återbud på det telefonnummer som finns angivet på kallelsen eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster senast 24 timmar innan. Uteblivet besök och sent återbud debiteras med 200 kr.

Under besöket

  • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om ditt barn är sjukt. Ta heller inte med ett sjukt syskon till besöket.

  • Det är inte tillåtet att använda parfymerade produkter i våra lokaler

Efter besöket

  • Om du har några frågor kring besöket du gjort med ditt barn så kontakta din fysioterapeut. Det går bra att även kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.