Fysioterapimottagning Transplantation Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Ring oss

08-585 819 55

Besök oss

Hitta hit

Om du genomgått en lever- eller njurtransplantation eller varit donator kan du behöva hjälp av en fysioterapeut för att återfå grundläggande styrka och ork. Du är välkommen till Fysioterapimottagning transplantation i Huddinge efter samråd med fysioterapeut efter att vi fått en remiss från din läkare.

Vi erbjuder dig som har genomgått en lever eller njurtransplantation eller varit donator träning anpassad efter dina behov.
Vi erbjuder dig individanpassad träning i gym med fokus på att återfå grundläggande styrka och kondition.
Vi erbjuder dig konsultation och råd angående träning och fysisk aktivitet på kort och lång sikt.

Målet för träningen är att återfå din ursprungliga fysiska funktion samt ge dig kunskap och guidning om träning så att du lär dig träna på egen hand.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Det första besöket består av en individuell bedömning, därför sker ingen träning då. Fysiska funktionstester kan däremot utföras, till exempel ett gångtest. Inga speciella kläder behövs, ha dock ett par gåvänliga skor på dig.
 • Om du ska komma till en fysioterapeut på vår mottagning kommer du att kallas per brev eller telefon. Besöket kostar 200 kronor, frikort gäller. Barn under 18 år betalar ingen avgift men skall registrera sig i kassan ändå. Betalning sker med kort eller faktura, ej kontant. Ta med giltig legitimation.
 • Om du behöver sjukresor eller tolk är det viktigt att du meddelar det i god tid innan besöket via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster som du hittar överst på denna sida.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster.(öppnas i nytt fönster) Lämna om möjligt återbud 24 timmar innan besöket för att vi ska kunna erbjuda din tid till annan patient. Ej avbokat besök debiteras med 100 kr, vilket gäller även om Du har frikort eller är under 18 år.
 • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
 • Det finns omklädningsrum samt duschar i anslutning till träningslokalen. Ta med eget hänglås. Träningen kan ibland inledas vid det första träningstillfället, därför kan det vara bra att du har bekväma kläder på dig eller med dig redan vid ditt första besök hos oss.
 • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om du är förkyld eller har en infektion. Undvik även parfymerade produkter i våra lokaler av hänsyn till allergiska personer.
 • Karolinska är en undervisningssjukhus vilket innebär att studenter kan delta vid ditt besök. Meddela oss i förväg om du inte vill att studenter deltar.

Under besöket

 • Anmäl dig i Centralkassan vid R2-entrén eller i Centralkassan vid huvudentrén . Anmäl dig i kassan vid varje besök även om du har frikort.
 • Om det är ditt första besök hos fysioterapeut skall du efter att du anmält dig i kassan sitta ned och vänta i väntrummet som är i R-huset plan 4. Väntrummet ligger inne på R42-R44 som ligger i anslutning till hisshallen i hus R plan 4, se skyltning i taket. 
 • Fysioterapeuten gör vid det första besöket en bedömning och därefter beslutas om du enbart kommer att få träningsråd eller om du kommer att erbjudas träning hos oss i vårt gym eller i terapibassäng. Planerad träningsperiod bedöms individuellt och kan vara från ett par tillfällen till träning två gånger per vecka i upp till 2-3 månader.
 • Träningen är individuellt anpassad efter vad du klarar av och behöver. Träningen kan bestå av muskelträning med träningsapparatur eller gummiband. Den kan bestå av eller konditionsträning på cykel, gångband eller annat.
 • Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • Efter träningen kan du känna dig trött, detta är vanligt och bäst är då att ta det lite lugnare. Du kan få träningsvärk i samband med träningen och det är helt normalt då kroppen håller på att vänja sig vid träningen.
 • När din träningsperiod är avslutad är det viktigt att du fortsätter att vara fysiskt aktiv enligt vad du blivit rekommenderad. Uppföljning av träning kan ske trots att du tränar på egen hand.
 • Även ett FaR (fysisk aktivitet på recept) är vanligt att få efter genomförd träningsperiod för att få rekommendationer om hur träningen hemma skall genomföras.
 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa 08-585 819 55 eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.