Fysioterapimottagning Reumatologi Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Ring oss

08-585 819 55

Besök oss

Hitta hit

Du som har en reumatologisk sjukdom och behöver hjälp med din rehabilitering är välkommen till Fysioterapimottagning reumatologi i Huddinge. För att få komma till fysioterapeut på Karolinska krävs en remiss från en specialistläkare inom reumatologi. Remissen skickas oftast elektroniskt från respektive mottagning.

Vi erbjuder våra patienter individanpassad träning beroende på behov och förutsättningar.
Vi har träning i grupp eller individuellt utifrån varje patients behov.

Målet för träningen är att bibehålla/förbättra funktion, fysisk kapacitet, att reducera symtom, att förbättra livskvalitet och att man lär sig att träna självständigt även efter rehabiliteringsperioden.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Om du ska komma till en fysioterapeut på vår mottagning kommer du att kallas per brev eller telefon. Besöket kostar 200 kronor, frikort gäller. Barn under 18 år betalar ingen avgift men skall registrera sig i kassan ändå. Betalning sker med kort eller faktura, ej kontant. Ta med giltig legitimation.
 • Träningen kan ibland inledas vid det första träningstillfället, därför kan det vara bra att du har bekväma kläder på dig eller med dig redan vid ditt första besök hos oss.
 • Om du behöver sjukresor eller tolk är det viktigt att du meddelar det i god tid innan besöket via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster som du hittar överst på denna sida.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster.(öppnas i nytt fönster) Lämna om möjligt återbud 24 timmar innan besöket för att vi ska kunna erbjuda din tid till annan patient. Ej avbokat besök debiteras med 100 kr, vilket gäller även om Du har frikort eller är under 18 år.
 • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
 • Det finns omklädningsrum samt duschar i anslutning till träningslokalen. Ta med eget hänglås. Träningen kan ibland inledas vid det första träningstillfället, därför kan det vara bra att du har bekväma kläder på dig eller med dig redan vid ditt första besök hos oss.
 • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om du är förkyld eller har en infektion. Undvik även parfymerade produkter i våra lokaler av hänsyn till allergiska personer.
 • Karolinska är en undervisningssjukhus vilket innebär att studenter kan delta vid ditt besök. Meddela oss i förväg om du inte vill att studenter deltar.

Under besöket

 • Anmäl dig i Centralkassan vid R2-entrén eller i Centralkassan vid huvudentrén . Anmäl dig i kassan vid varje besök även om du har frikort.
 • Om det är ditt första besök hos fysioterapeut skall du efter att du anmält dig i kassan sitta ned och vänta i väntrummet som är i R-huset plan 4. Väntrummet ligger inne på R42-R44 som ligger i anslutning till hisshallen i hus R plan 4, se skyltning i taket. 
 • Träningen/behandlingen tar ca 30-60 minuter. Till det bör du avsätta tid för att byta kläder samt transport till och från parkering eller taxi.
  Träningen/behandlingen anpassas till varje person.

Efter besöket

 • Direkt efter träning kan du känna dig mer trött än vanligt varför det ibland kan behövas att du tar det lite lugnt.
 • När din träningsperiod är avslutad är det viktigt att du fortsätter att vara fysiskt aktiv enligt vad du blivit rekommenderad av din fysioterapeut. Du kan bland annat få ett FaR-recept, fysisk aktivitet på recept, efter genomförd träningsperiod. Där får du rekommendationer hur du skall träna framöver.
 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa 08-585 819 55 eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.