Fysioterapimottagning Psykosomatik Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Ring oss

08-585 819 55

Besök oss

Hitta hit

Till Fysioterapimottagning psykosomatik i Huddinge kan du som har psykosomatiska besvär vända dig. Här jobbar fysioterapeuter med denna specialinriktning och det finns möjlighet att få psykosomatiska behandlingar. För att komma till oss behövs en remiss från läkare.

Psykosomatik handlar om kroppens och själens samspel i olika situationer. Varje människa är unik och reagerar olika på livets påfrestningar. När belastningen blir för stor kan det leda till bristande jämvikt i kroppens stressregleringssystem. Stress kan leda till obalans i nervsystemet, immunsystemet eller hormonsystemet. Ett sådant tillstånd kan bland annat orsaka muskelspänningar, oro, nedstämdhet och/eller utmattningstillstånd.Vi bedriver psykosomatiska behandlingar som kroppskännedomsträning, anpassad fysisk träning, medveten närvaro (mindfulness), avspänning, stresshantering och kroppsinriktad psykoterapi.

Behandling kan ske individuellt och/eller i grupp.

Målet med behandlingen är att du ska finna eller återfinna dina resurser och lära dig nya strategier för att hantera dina besvär.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • I samband med kallelsen får du ofta ett frågeformulär hemskickade i förväg. Ta med dig ifyllt formulär till ditt första besök. Dina svar hjälper oss att förstå dina besvär och vägleder oss också i behandlingsplaneringen.
 • Om du ska komma till en fysioterapeut på vår mottagning kommer du att kallas per brev eller telefon. Besöket kostar 200 kronor, frikort gäller. Barn under 18 år betalar ingen avgift men skall registrera sig i kassan ändå. Betalning sker med kort eller faktura, ej kontant. Ta med giltig legitimation.
 • Om du behöver sjukresor eller tolk är det viktigt att du meddelar det i god tid innan besöket via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster som du hittar överst på denna sida.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster.(öppnas i nytt fönster) Lämna om möjligt återbud 24 timmar innan besöket för att vi ska kunna erbjuda din tid till annan patient. Ej avbokat besök debiteras med 100 kr, vilket gäller även om Du har frikort eller är under 18 år.
 • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
 • Det finns omklädningsrum samt duschar i anslutning till träningslokalen. Ta med eget hänglås. Träningen kan ibland inledas vid det första träningstillfället, därför kan det vara bra att du har bekväma kläder på dig eller med dig redan vid ditt första besök hos oss.
 • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om du är förkyld eller har en infektion. Undvik även parfymerade produkter i våra lokaler av hänsyn till allergiska personer.
 • Karolinska är en undervisningssjukhus vilket innebär att studenter kan delta vid ditt besök. Meddela oss i förväg om du inte vill att studenter deltar.

Under besöket

 • Anmäl dig i Centralkassan vid R2-entrén eller i Centralkassan vid huvudentrén . Anmäl dig i kassan vid varje besök även om du har frikort.
 • Om det är ditt första besök hos fysioterapeut skall du efter att du anmält dig i kassan sitta ned och vänta i väntrummet som är i R-huset plan 4. Väntrummet ligger inne på R42-R44 som ligger i anslutning till hisshallen i hus R plan 4, se skyltning i taket. 
 • Vid de första besöken görs alltid en bedömning av dina besvär och dina resurser. Vi lägger också stor vikt vid din upplevelse av symtomen och hur dessa påverkar dig i vardagen.
 • Utifrån bedömningen planeras eventuell vidare behandling som exempelvis kan vara kroppskännedomsträning, anpassad fysisk träning, medveten närvaro (mindfulness), avspänning, stresshantering eller kroppsinriktad psykoterapi.
 • Innehåll och längd på behandlingen är individuellt anpassad.
 • Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • För att uppnå god effekt av behandlingen/träningen uppmuntrar vi dig till att mellan behandlingstillfällena öva och reflektera på egen hand.

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa 08-585 819 55 eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.