Fysioterapimottagning Njurmedicin Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Ring oss

08-585 819 55

Besök oss

Hitta hit

Kronisk njursjukdom gör ofta att man blir trött och gradvis får sämre muskelstyrka och kondition. Med regelbunden fysisk träning med hjälp från en fysioterapeut kan man bygga upp styrkan och konditionen igen. Det för också med sig en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdom och benskörhet, samt bättre kontroll på blodtryck och blodsocker.

Till Fysioterapimottagning njurmedicin i Huddinge kan du komma för att få information och råd om träning vid kronisk njursjukdom. Du kan även få stöd i att komma igång med regelbunden fysisk aktivitet och träning, och hjälp med att utforma ett träningsprogram utefter just dina förutsättningar. Du har möjlighet att träna en period i vårt gym eller i vår bassäng.

Många upplever att de blir piggare och lättare orkar utföra vardagliga aktiviteter efter en träningsperiod.

Målet för träningen är att träna upp konditionen och styrkan och att du lär dig att träna självständigt och på rätt sätt.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Om du ska komma till en fysioterapeut på vår mottagning kommer du att kallas per brev eller telefon. Besöket kostar 200 kronor, frikort gäller. Barn under 18 år betalar ingen avgift men skall registrera sig i kassan ändå. Betalning sker med kort eller faktura, ej kontant. Ta med giltig legitimation.
 • Om du behöver sjukresor eller tolk är det viktigt att du meddelar det i god tid innan besöket via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster som du hittar överst på denna sida.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster.(öppnas i nytt fönster) Lämna om möjligt återbud 24 timmar innan besöket för att vi ska kunna erbjuda din tid till annan patient. Ej avbokat besök debiteras med 100 kr, vilket gäller även om Du har frikort eller är under 18 år.
 • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
 • Det finns omklädningsrum samt duschar i anslutning till träningslokalen. Ta med eget hänglås. Träningen kan ibland inledas vid det första träningstillfället, därför kan det vara bra att du har bekväma kläder på dig eller med dig redan vid ditt första besök hos oss.
 • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om du är förkyld eller har en infektion. Undvik även parfymerade produkter i våra lokaler av hänsyn till allergiska personer.
 • Karolinska är en undervisningssjukhus vilket innebär att studenter kan delta vid ditt besök. Meddela oss i förväg om du inte vill att studenter deltar.

Under besöket

 • Anmäl dig i Centralkassan vid R2-entrén eller i Centralkassan vid huvudentrén . Anmäl dig i kassan vid varje besök även om du har frikort.
 • Om det är ditt första besök hos fysioterapeut skall du efter att du anmält dig i kassan sitta ned och vänta i väntrummet som är i R-huset plan 4. Väntrummet ligger inne på R42-R44 som ligger i anslutning till hisshallen i hus R plan 4, se skyltning i taket. 
 • Vid det första besöket träffar du en fysioterapeut individuellt för samtal och eventuellt en bedömning av din muskelstyrka och kondition. Inga speciella kläder behöver tas med vid ett första besök, ha dock ett par gåvänliga skor på dig om ett gångtest ska genomföras. Besöket tar ca 45-60 minuter.
 • Om du efter ett första besök ska komma för träning i gymmet eller i bassängen så behöver du ha med dig ombyte och ett hänglås till skåpet i omklädningsrummet. Efter att du vid fortsatta besök har anmält dig i centralkassan sitter du inte ned och väntar i väntrummet utan då byter du om i omklädningsrummet och träffar därefter din fysioterapeut i gymmet eller bassängen.
 • Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • När din träningsperiod är avslutad är det viktigt att du fortsätter att vara aktiv enligt vad du blivit rekommenderad. Träning är en färskvara och om du inte fortsätter träna kommer den kondition och styrka som du fått att försämras

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa 08-585 819 55 eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.